'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Στερεύει η πηγή του Internet!!

Για ένα χρόνο εκτιμούν οι ειδικοί ότι επαρκούν οι διαθέσιμες IP διευθύνσεις στο Ίντερνετ. Ήδη χρησιμοποιούνται πάνω από 4 δισεκατομμύρια. Εκτιμάται ότι θα ανθίσει η μαύρη αγορά.

Είδος υπό εξαφάνιση θα αποτελούν σε λίγο οι διευθύνσεις IP καθώς ο συνωστισμός στο διαδίκτυο έχει γίνει εξαιρετικά σημαντικός με αποτέλεσμα να υπάρχουν μόνο 232 εκατομμύρια διαθέσιμες συνδέσεις, οι οποίες μάλιστα αναμένεται και αυτές να καταληφθούν από χρήστες σε ένα χρόνο από σήμερα.

Εάν οι εταιρείες παροχής συνδέσεων στο Ίντερνετ δεν μεριμνήσουν άμεσα με νέες επενδύσεις ώστε να εξελιχθεί το πρωτόκολλο αναμένεται αλαλούμ στο διαδίκτυο με τις απανταχού συνδέσεις να διακόπτονται και το κόστος να τραβά την ανηφόρα.

Το ήδη υπάρχον πρωτόκολλο, το IPv4, παρέχει 4 δισεκατομμύρια διευθύνσεις IP αλλά η τεράστια ζήτηση του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια οδήγησε σε συνωστισμό που έχει οδηγήσει την κατάσταση στο απροχώρητο.

Το διαδίκτυο έχει κυριολεκτικά ξεχειλίσει από χρήστες μιας και οι νέες τεχνολογίες έχουν καταφέρει να μπορούμε να συνδεόμαστε στο ίντερνετ από διάφορες συσκευές και μιας και οι διευθύνσεις IP είναι μοναδικές για τον καθένα από εμάς όπως το κινητό μας τηλέφωνο τότε φανταστείτε το μέγεθος του προβλήματος που θα ανακύψει.

Και ενώ οι ειδικοί τότε νόμιζαν πως είχαν μεριμνήσει για κάτι τέτοιο φαίνεται πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη κατάσταση και να θέσουν νέους στόχους. "Κανείς δεν είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο να θέλουν και τα κινητά τηλέφωνα διεύθυνση IP", λέει ο Τζον Λίντσεϊ, διευθυντικό στέλεχος της Internode, προσθέτοντας ότι τότε δεν είχαν εφευρεθεί ακόμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Τζέοφ Χιούστον, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της APNIC αναφέρει ότι όταν οι διαθέσιμες διευθύνσεις εξαντληθούν, θα δημιουργηθεί ένα είδος μαύρης αγοράς για διευθύνσεις IP με αποτέλεσμα μόνο οι υπηρεσίες που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν θα μπορούν να πάρουν περισσότερες διευθύνσεις.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου