'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Εκατόν είκοσι χρόνια από τη γέννηση της «βασίλισσας του εγκλήματος», Άγκαθα Κρίστι!!!

Δεν περνά ημέρα που να μην διαβάζεται κάποιο βιβλίο της σε κάποια γωνιά του πλανήτη. 

 Το κοινό της αριθμεί δισεκατομμύρια φίλους, τα βιβλία της μαθαίνονται από γενιά σε γενιά, τυπώνονται και ξανατυπώνονται σε όλο τον κόσμο. Η φήμη της εξακολουθεί να εξαπλώνεται, παρ’ όλο που εκείνη έχει περάσει από καιρό στη σφαίρα της αιωνιότητας. 

Σαν σήμερα, πριν από 120 χρόνια, στο Ντέβον της Αγγλίας γεννήθηκε η «βασίλισσα του εγκλήματος», η δημοφιλέστερη συγγραφέας του πλανήτη. Εκείνη που έφερε στον κόσμο τον Ηρακλή Πουαρώ και τη Μις Μαρπλ. Η Μαίρη Κλαρίσα Άγκαθα Μίλερ ή απλώς Άγκάθα Κρίστι.

«Η γραφή της είναι εθιστική. Σαν ναρκωτικό που σε υπνωτίζει. Είναι αδύνατο να διαβάσεις το πρώτο βιβλίο της και να μην αναζητήσεις τα επόμενα. Είναι αδύνατον να ξεκινήσεις ένα βιβλίο της και να το αφήσεις, πριν φτάσεις στην τελευταία του σελίδα» ήταν το συμπέρασμα σχετική έρευνας, που διεξήχθη στην Αγγλία.

Έγραψε συνολικά 80 μυθιστορήματα και συλλογές διηγημάτων, καθώς και 19 θεατρικά έργα, που μεταφράστηκαν και ανέβηκαν στις σκηνές όλου του κόσμου. Στη λίστα των παραστάσεων που παρουσιάζονται για δεκαετίες στο Λονδίνο, Η Ποντικοπαγίδα είναι η μακροβιότερη (παίζεται 50 και πλέον χρόνια με εναλλασσόμενο, ασφαλώς, καστ ηθοποιών) και κάθε βράδυ η προσέλευση του κόσμου θυμίζει πρεμιέρα.

http://www.slap.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου