'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

10 παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή..!!

Φάρμακα, καρδιακές νόσοι, κατάθλιψη, αλκοόλ, αφροδίσια, άγχος, εγκυμοσύνη, ανδρόπαυση, χαμηλή αυτοεκτίμηση και διαβήτης! Αυτοί είναι οι παράγοντες που μποορύν να κάνουν τη σεξουαλική σου ζωή


Οι περισσότεροι φοβούνται ότι τα σεξουαλικά προβλήματα εμφανίζονται με την ηλικία. Οι ερευνητές διαφωνούν: η προχωρημένη ηλικία δεν έχει καμία σχέση με τη σεξουαλική ζωή, αλλά υπάρχουν πράγματι πολλοί άλλοι παράγοντες που μπορούν να την επηρεάσουν. Το περιοδικό Forbes έχει κάνει μια λίστα με τους παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή:

1. Φάρμακα

Πολλά από τα φάρμακα, που δίνουν οι γιατροί για διάφορες παθήσεις, μπορούν να επηρεάσουν την σεξουαλική ζωή. Για παράδειγμα τα φάρμακα με διουρητική δράση που συνιστώνται στους ασθενείς με καρδιακά προβλήματα για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, μπορούν να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία. Με τον ίδιο τρόπο τα αντικαταθλιπτικά έχουν τις παρενέργειές τους: μειωμένη λίμπιντο αλλά ακόμη και προβλήματα εκσπερμάτωσης.

2. Καρδιακά προβλήματα
Άτομα που έχουν πάθει ανακοπή καρδιάς ή έχουν κάνει εγχείρηση καρδιάς πρέπει να είναι προσεκτικοί στο σεξουαλικό τομέα.

3. Κατάθλιψη
Τα αντικαταθλιπτικά μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική ζωή, ακριβώς όπως και η κατάθλιψη, αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως. Οι ασθενείς που χρησιμοποιούν αυτά τα φάρμακα χαρακτηρίζονται από έλλειψη της λίμπιντο και απουσία σεξουαλικής ευχαρίστησης. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι απαραίτητη η συμβουλή γιατρού.

4. Αλκοόλ
Αν και πολλοί πίνουν αλκοόλ για να ανεβάσουν τη σεξουαλική τους διάθεση, οι ειδικοί λένε ότι το αλκοόλ έχει την τάση να μειώνει την σεξουαλική ευχαρίστηση και αυτό γιατί παραλύει τις αισθήσεις και καταστρέφει τις σεξουαλικές επιδόσεις.

5. Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Τα άτομα που πάσχουν από τέτοιες ασθένειες μπορεί να εξακολουθούν να έχουν μια υγιή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Το προφυλακτικό προστατεύει από ηπατίτιδα C και HIV, αλλά μπορεί να αποτύχει να σας προστατεύσει από τον ιό HPV ή έρπη. Οι νέες γυναίκες μπορούν να εμβολιαστούν κατά του ιού και των γεννητικών κονδυλωμάτων.

6. Άγχος

Αν μοιράζετε το χρόνο σας ανάμεσα σε μια κουραστική δουλειά και μια προβληματική προσωπική ζωή, είναι πολύ πιθανό το σεξ να είναι το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας. Το στρες μειώνει τη λίμπιντο. Αν αισθάνεστε πολύ αγχωμένος προσπαθήστε να βρείτε τρόπους χαλάρωσης. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας, βρείτε ένα χόμπι, ασκηθείτε.

7. Εγκυμοσύνη

Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν επιτρέπεται το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε άλλες περιπτώσεις δεν υπάρχει λόγος αποχής αλλά μπορεί να είναι περιορισμένες οι επιτρεπόμενες στάσεις.

8. Εμμηνόπαυση και ανδρόπαυση

Η εμμηνόπαυση μειώνει τα επίπεδα οιστρογόνων στις γυναίκες, προκαλώντας κολπική ξηρότητα. Τα λιπαντικά και οι κρέμες οιστρογόνων μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση να απολαύσουν ακόμα το σεξ. Η ανδρόπαυση μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες και έτσι πέφτει η λίμπιντο.

9. Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη η απώλεια βάρους μόλις 2 κιλών αυξάνει την σεξουαλική ικανοποίηση στις γυναίκες. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη σεξουαλική ζωή. Για να αποφύγετε τέτοιου είδους προβλήματα, αυτό που χρειάζεται είναι απλά να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας.

10. Διαβήτης

Μελέτες δείχνουν ότι το 35- 75% των ανδρών που πάσχουν από διαβήτη αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης. Για παράδειγμα τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να αλλοιώσουν τα αιμοφόρα αγγεία και ως εκ τούτου να επηρεάσουν τη σεξουαλική ζωή.

men24.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://www.ipanicmag.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου