'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ Γ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ !!

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΞΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΞ Ο Γ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ

Ελάχιστοι τον θυμήθηκαν. Στο υπουργείο Εξωτερικών δεν έκαναν ούτε μια εκδήλωση. Σαν να μην υπήρξε ποτέ! Προφανώς ο Δρούτσας έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει από τέτοιες... ασχολίες! Σαν εχθές πέθανε ο Γιάννος Κρανιδιώτης (14 Σεπτεμβρίου 1999).
Ας γράψουμε εμείς δυο λόγια γι αυτόν : Ο Γιάννος Κρανιδιώτης ήταν Έλληνας διπλωμάτης και πολιτικός. Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 25 Σεπτεμβρίου 1947. Ήταν γιος του Κύπριου διπλωμάτη, ποιητή και συγγραφέα Νίκου Κρανιδιώτη. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατόπιν έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Sussex της Μεγάλης Βρετανίας και του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ. 

Ήταν επίσης επίτιμος διδάκτορας διεθνών σχέσεων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το 1976 ήταν μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την περίοδο 1981-1984 διετέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου για το Κυπριακό. Την περίοδο 1984–1989 ήταν γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών για ευρωπαϊκά θέματα, από το 1988 ως το 1990 ήταν πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και από τις 8 Ιουλίου 1994 υφυπουργός Εξωτερικών. Το 1995 έγινε Ευρωβουλευτής στη θέση του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος ορίστηκε τότε Επίτροπος. Στις 3 Φεβρουαρίου 1997 ορίστηκε ξανά υφυπουργός Εξωτερικών. Τον Μάρτιο του 1999 το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον εξέλεξε μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής, ενώ στις 19 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους ανέλαβε αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, θέση που διατήρησε μέχρι το θάνατό του, στις 14 Σεπτεμβρίου 1999.

Την ημέρα εκείνη ο Γιάννος Κρανιδιώτης μαζί με το γιο του και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες μετέβαινε με το υπηρεσιακό αεροσκάφος Φάλκον της Ελληνικής Κυβέρνησης στο Βουκουρέστι, προκειμένου να συμμετάσχει σε Διαβαλκανική Διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών. Είκοσι λεπτά πριν την προσγείωση, το αεροσκάφος υπέστη σφοδρές αναταράξεις και έχασε απότομα ύψος, πέφτοντας από τα 25.000 στα 5.000 πόδια. Αποτέλεσμα ήταν να βρουν τραγικό θάνατο έξι επιβαίνοντες που εκείνη την ώρα δεν ήταν δεμένοι στις θέσεις τους: ο Γιάννος Κρανιδιώτης, ο γιος του, δύο δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ένας αστυνομικός της φρουράς του και ο μηχανικός του αεροσκάφους. Ήταν παντρεμένος με τη διπλωματική υπάλληλο Αικατερίνη Μπούρα και είχε έναν γιο, το Νικόλα, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί του στο ίδιο δυστύχημα.

fimotro.blogspot.com
http://exypno.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου