'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Οι δέκα εντολές

Η επίσκεψη της τρόικας άφησε πίσω και άλλο ένα Μνημόνιο, πιο συνοπτικό το οποίο θα υπογράψει η κυβέρνηση προκειμένου να εισπράξει η χώρα την τρίτη δόση του δανείου, ύψους 9 δις. ευρώ.


Η επίσκεψη της τρόικας άφησε πίσω και άλλο ένα Μνημόνιο, πιο συνοπτικό το οποίο θα υπογράψει η κυβέρνηση προκειμένου να εισπράξει η χώρα την τρίτη δόση του δανείου, 9 δισ. ευρώ, τον Δεκέμβριο μιας και η χορήγηση της 2ης δόσης, επίσης 9 δισ. ευρώ, τον Σεπτέμβριο είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη.


Όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, το μίνι Μνημόνιο αφορά στην ουσία την έκθεση του ΔΝΤ για τη πορεία εφαρμογής του Μνημονίου καθώς επίσης και τα προβλήματα που διαπίστωσε εκφρασμένα υπό μορφή 10 εντολών. Τα πράγματα βαίνουν θετικά για την Ελλάδα απλά η τρόικα θέλει να γίνουν όλα όπως αρμόζουν για να επιλυθούν τυχόν προβλήματα που σημείωσε και να στεφθεί από επιτυχία το πρόγραμμα.


Οι 10 εντολές του ΔΝΤ


* Θέμα πώλησης του 40% της ΔΕΗ έθεσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας, που εμμένουν στην επιτάχυνση του προγράμματος απελευθέρωσης στην αγορά ενέργειας για να μη γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις. Ωστόσο, αρνητική ήταν η απάντηση από την κυβέρνηση


*Ζητά να δει τη πλήρη αναλογιστική μελέτη του Ασφαλιστικού παρά τα εύσημα για να δει εάν είναι επιτακτική η ανάγκη νέων μέτρων, κυρίως για τα επικουρικά ταμεία.


*Να επισπευτεί η διαδικασία ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων και αν αναλάβει το συντονισμό ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ .Πάγκαλο και τον υπουργό επικρατείας Χάρη Παμπούκη.


*Να βελτιώσει η κυβέρνηση τους μηχανισμούς είσπραξης των φορολογικών εσόδων. Ανάγκη σύστασης 6 ομάδων έργων.


*Να συνεχιστεί η στενή παρακολούθηση των τραπεζών και να βρεθεί λύση για την ΑΤΕ.


*Ανάγκη επιτάχυνσης της απορρόφησης των ΕΣΠΑ για να στηριχθεί η ανάπτυξη


* Επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ μιας και η κυβέρνηση από μόνη της δεσμεύθηκε να ψηφίσει το σχετικό νόμο κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.


*Να προωθηθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για τη παρακολούθηση των δημοσίων οργανισμών (νοσοκομεία, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ).


*Τέλος, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο συντονισμό των εργασιών και πρέπει να ληφθούν μέτρα προς βελτίωση.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr/oikonomia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου