'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Γιατί η υποτιθέμενη «Τρόικα» απαιτεί η ΔΕΗ να πουλήσει το 40% των Λιγνιτικών Μονάδων και των Υδροηλεκτρικών Σταθμών της.

Ποιες θα είναι οι αρνητικές συνέπειες για τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις, τους νησιώτες, τους εργαζόμενους;


Αποκλειστικός σκοπός των επιδιώξεων της «Τρόικας» είναι να παραδοθεί η ΔΕΗ σε ιδιώτες για να κερδοσκοπήσουν μέσω της κατακόρυφης αύξησης των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος.
Καμία απολύτως σχέση και πουθενά στο...
Μνημόνιο δεν υπάρχει αναφορά για πωλήσεις Μονάδων της ΔΕΗ. Το θέμα των πωλήσεων Μονάδων τίθεται από «συγκεκριμένους κύκλους» μέσα από την ίδια τη χώρα εδώ και καιρό, από ιδιώτες που εποφθαλμιούν τον πλούτο που δημιούργησε η ΔΕΗ και θέλουν να τον αποκτήσουν για να κερδοσκοπούν μέσω των λογαριασμών 7.500.000 καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.
Η όποια πώληση Μονάδων της ΔΕΗ καμία απολύτως επίπτωση και σχέση δεν έχει με το Δημόσιο Χρέος της χώρας. Η ΔΕΗ αναπτύσσεται συνεχώς μόνη της και στηρίζεται στις δικές της οικονομικές δυνάμεις. Η πιστοληπτική της ικανότητα είναι πολύ υψηλή και πάντοτε προσέλκυε τις τράπεζες που ποτέ δεν είχαν πρόβλημα με τη ΔΕΗ.
Τα έσοδα που μπορεί να προκύψουν από την πώληση της Μονάδων της, θα εμφανισθούν ως «έκτακτα κέρδη» που μπορεί να διανεμηθούν στο σύνολό τους ή εν μέρει στους Μετόχους, από τους οποίους το Δημόσιο κατέχει το 51% και οι ιδιώτες το 49%.
Τα έκτακτα κέρδη που θα προκύψουν από την πώληση Μονάδων της μπορεί να αποφέρουν κάποιο οικονομικό όφελος στο Δημόσιο, αλλά στα επόμενα χρόνια θα μειωθούν κατακόρυφα τα συνολικά ετήσια μερίσματα που θα εισπράττει το Δημόσιο ως βασικός μέτοχος της ΔΕΗ.


Συνέχεια και πηγή:http://deltio11.blogspot.com/2010/07/40.html
http://etinarcadia-ego.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου