'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ένας χρόνος ψεύδους και χαύνωσης των Ελλήνων...

Ένα χρόνο μετά τη θρυλική απάτη του πρωθυπουργού, "υπάρχουν λεφτά, αλλά δεν τα δίνουν (η Ν.Δ.) στον κόσμο", οι εξαγγελίες της κυβέρνησης από τη ΔΕΘ δεν περιλάμβαναν παροχές.  

Μόνο προσπάθεια αποφυγής των ευθυνών μιας χρεοκοπημένης κυβέρνησης.
Να δώσει την εντύπωση ότι πιέζει τις τράπεζες για ν’ ανοίξουν τις στρόφιγγες προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις προσπάθησε με δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας παράλληλα για ευθύνες για την παγκόσμια κρίση του τραπεζικού συστήματος. Και ασφαλώς, από τις αμερικανικές τραπεζικές φούσκες ξεκίνησε το πρόβλημα, που ο Γ. Παπανδρέου γνώριζε πολύ καλά, όταν δήλωνε ψευδώς ότι "υπάρχουν λεφτά" για να γίνει πρωθυπουργός και ένας υπουργός του να δηλώσει αμέσως "δεν υπάρχει σάλιο"!
Φαίνεται όμως ότι η ψευτιά είναι κατάσταση κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, αφού ο πρωθυπουργός, που ελέγχει τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, την Εθνική, ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να την πιέσει! Θα αρκούσε μια εντολή του, χωρίς να χρειάζεται να ασκήσει… πιέσεις. Αλλά δεν μπορεί, την ώρα που στραγγίζει το ήδη χαμηλό εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων, να πει στις τράπεζες να δώσουν χρήματα στους ενδεείς και υπερχρεωμένους.
Οι τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά κερδοσκοπικοί οργανισμοί που εμπορεύονται το χρήμα, και αυτό το ξέρει καλά ο αμερικανοτραφής πρωθυπουργός. Αν ήθελε, θα υπήρχε άλλος δρόμος, που δεν θα είχε οδηγήσει στη μέγγενη του μνημονίου και την εκποίηση του εθνικού πλούτου σε Αμερικανούς και Ευρωπαίους.
Όμως, συστηματικά η κυβέρνησή του, από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Μάιο του 2010, ψευδόταν και οδηγούσε τη διαχείριση του δεδομένου υπερχρέους της χώρας σε αυτοπαγίδευση. Για να σε υποχρεώσει κάποιος να ξεπουλήσεις το σπίτι σου, πρέπει προηγουμένως να σε οδηγήσει σε συνειδησιακή και πραγματική εξαθλίωση. Και αυτό το έκανε πολύ επιτυχώς.
Θα πει κάποιος αφελής: "δηλαδή, δεν φταίνε οι προηγούμενοι που σώρευσαν το χρέος"; Η απάντηση είναι: ναι. Αλλά μέσα στους προηγούμενους - το βασικότερο, μάλιστα, κομμάτι τους - είναι οι κυβερνήσεις στις οποίες μετείχε ο Γ. Παπανδρέου.
Αυτό τα παπαγαλάκια το αποσιωπούν.
Και ασφαλώς είναι εκείνος που έβαλε την υπογραφή του στην εκποίηση της εθνικής κυριαρχίας. Υπό πίεση; Σίγουρα. Αλλά και ο Τσολάκογλου υπό την πίεση της ναζιστικής κατοχής παρέδωσε τη χώρα στους στρατιώτες του Φύρερ.
Και ασφαλώς δε δικαιώθηκε γι’ αυτό...


Κ. Σ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
http://gianniotis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου