'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Λύση με νέο πλαφόν

Τη θέσπιση νέου ανώτατου ορίου τιμών στη βενζίνη προχωρά η κυβέρνηση, μετά από πολύωρη συνάντηση που είχαν οι πρατηριούχοι με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου. Την Τετάρτη οι επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα τιμή. Δεν θα ασκηθούν διώξεις σε πρατηριούχους που παραβίασαν το πλαφόν.

Σε αναπροσαρμογή του πλαφόν στην τιμή της βενζίνης αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, μετά από τη μαραθώνια συνάντηση που είχαν σήμερα εκπρόσωποι των πρατηριούχων με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου Στ. Κομνηνό.
Παράλληλα υπήρξε κυβερνητική δέσμευση ότι δεν θα ασκούνται διώξεις σε όσους πρατηριούχους βρεθούν να έχουν τιμές πάνω από το πλαφόν.
Σήμερα υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα για πρατηριούχο στην Καλλιθέα που διαπιστώθηκε από τα συνεργεία ελέγχου ότι πωλούσε την αμόλυβδη με τιμή ακριβότερη από το πλαφόν αλλά στη συνέχεια δεν ασκήθηκε δίωξη και από το υπουργείο σημειώνεται ότι θα γίνονται συστάσεις και θα επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος για τις παραβάσεις αλλά δεν θα υπάρξουν διώξεις.
Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον γγ Εμπορίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μ. Κιούσης, η κυβέρνηση αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων τους.

Ο κ. Κιούσης πρόσθεσε ότι μια καλή τιμή για την αμόλυβδη θα ήταν το 1,52 ευρώ το λίτρο.
Οι πρατηριούχοι ζητούσαν είτε άρση του πλαφόν, είτε αναπροσαρμογή του, είτε να επιβληθεί το πλαφόν και στα άλλα στάδια της διακίνησης και της εμπορίας. Είχαν μάλιστα προειδοποιήσει με μαζικά λουκέτα από αύριο, καθώς όπως κατήγγειλαν είχαν αγοράσει τα καύσιμα σε ακριβότερες τιμές και αναγκάζονταν να τα πωλούν φθηνότερα.
Το πρωί της Τετάρτης οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων θα συναντηθούν με τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντ. Ρόβλια και ακολούθως θα υπάρξουν ανακοινώσεις.
Στο αίτημα πάντως των πρατηριούχων να επιβληθεί πλαφόν σε όλα τα στάδια της διακίνησης και εμπορίας υγρών καυσίμων δεν ανταποκρίθηκε το υπουργείο και η τιμή που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη και πάλι θα αφορά μόνο τα πρατήρια.
Σύμφωνα με τον κ. Κιούση σήμερα στην Αττική 250 πρατήρια πωλούσαν σε τιμές χαμηλότερες από το πλαφόν, 300 πρατήρια πωλούσαν με βάση το πλαφόν και 850 πρατήρια είχαν τιμές πάνω από το πλαφόν καθώς, όπως σημείωσε, η τιμή αγοράς στη χονδρική ήταν στα όρια του πλαφόν.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν ορισμένα πρατήρια να μην λειτουργήσουν για να μην πωλούν με ζημιά. Το ίδιο συνέβη και σε άλλες περιοχές της χώρας
Τι ισχύει με τα μέχρι στιγμής δεδομένα
Οι ανώτατες τιμές πώλησης των καυσίμων ανακοινώθηκαν με κοινή υπουργική απόφαση το πρωί της Δευτέρας. Στο 1,473 ευρώ το λίτρο καθορίστηκε η ανώτατη τιμή για την αμόλυβδη στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Η ανώτατη τιμή θα ισχύσει για 7 ημέρες, οπότε θα επανεξεταστεί η σκοπιμότητα παράτασης των ανώτατων τιμών. Για τα λοιπά καύσιμα οι ανώτατες τιμές ίναι: Η βενζίνη LRP 1,561, σούπερ αμόλυβδη 1,701, πετρέλαιο κίνησης 1,282 ευρώ το λίτρο.
Στον ισχυρισμό της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος ότι χιλιάδες πρατήρια έχουν αγοράσει και αγοράζουν σε τιμές μεγαλύτερες από τις τιμές του πλαφόν, με αποτέλεσμα να υφίστανται σοβαρή οικονομική ζημία, παράγοντες του υπουργείου αναφέρουν ότι ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι αληθής, ενώ σημειώνουν ότι οι πρατηριούχοι έχουν το περιθώριο να συμπιέσουν το περιθώριο κέρδους τους καθώς περιλαμβάνονται εκπτώσεις στις τιμές που συμφωνούν με τις εταιρίες.
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες διαβίβασε σε όλους τους διευθύνοντες τις Εισαγγελείες Εφετών του κράτους, τις ανώτατες τιμές πετρελαιοειδών προϊόντων, που καθορίστηκαν από τους συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου όσοι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων τις υπερβαίνουν να οδηγούνται στο αυτόφωρο.
Σήμερα στην οδός Δημοσθένους σε πρατήριο της EKO συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο o ιδιοκτήτης, ο οποίος σε έλεγχο βρέθηκε να πουλάει την αμόλυβδη 1,57 ευρώ το λίτρο.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου