'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ήθελε δωράκι...!!!

Πολιτικός μηχανικός του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας ζήτησε 10.000 ευρώ από 57χρονη δικαιούχο για να της εγκρίνει αγορά διαμερίσματος. Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό και έκλεισε ραντεβού με τον 65χρονο, ο οποίος συνελήφθη με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στα χέρια

Για δωροδοκία και εκβίαση κατηγορείται ένας 65χρονος πολιτικός μηχανικός του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
Ο 65χρονος ήταν υπεύθυνος για τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων στα σπίτια που προορίζονταν για αγορά ή ανέγερση από δικαιούχους του ΟΕΚ, μέσω δανειοδοτικών προγραμμάτων και προσπάθησε να επωφεληθεί από τη θέση του.
Έτσι, ζήτησε10.000 ευρώ από 57χρονη δικαιούχο, προκειμένου να της εγκρίνει την αγορά διαμερίσματος στη Γλυφάδα, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος.
Η 57χρονη κατήγγειλε τον πολιτικό μηχανικό στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, αναφέροντας ότι από τα τέλη Μαρτίου του 2010 είχε υποβάλει αίτηση, η οποία της εγκρίθηκε για την αγορά του διαμερίσματος, μέσω προγράμματος του ΟΕΚ, και τον Ιούλιο υπέβαλε και τον αντίστοιχο φάκελο με τα δικαιολογητικά.
Ο 65χρονος πολιτικός μηχανικός ανέλαβε, ως τεχνικός πραγματογνώμονας, να κάνει αυτοψία στο διαμέρισμα, αλλά σε δεύτερη επικοινωνία, που είχε με τη γυναίκα, της είπε ότι αναβάλλεται, λόγω διακοπής των δανείων.
Την περασμένη Παρασκευή επικοινώνησε και πάλι μαζί της και της ζήτησε 10.000 ευρώ εκβιαστικά, προκειμένου να αλλάξει, όπως είπε, τις ημερομηνίες κατάθεσης των δικαιολογητικών σε προγενέστερο χρόνο, καθώς και να κάνει την αυτοψία το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
Μετά από διαπραγματεύσεις  το ποσό κατέβηκε στα 1.000 ευρώ. Η γυναίκα έκλεισε το ραντεβού για την αυτοψία για σήμερα το μεσημέρι και ταυτόχρονα, ειδοποίησε την Αστυνομία.
Τα χρήματα προσημειώθηκαν και μετά τη συναλλαγή στο διαμέρισμα, συνελήφθη ο πολιτικός μηχανικός με το προσημειωμένο ποσό. Ο 65χρονος θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου