'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Νοίκιαζε στάβλο σε οικονομικούς μετανάστες!!!

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη Σκάλα Λακωνίας, μετά τη σύλληψη επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος νοίκιαζε ένα στάβλο και ακόμα ένα κατάλυμα σε 58 παράνομους μετανάστες, οι οποίοι εργάζονται στα κτήματα.


Ο επιχειρηματίας συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο το Σάββατο, όπου του επιβλήθηκε ποινή 59 ετών φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 119.000 ευρώ. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 10.000 ευρώ.


Ο επιχειρηματίας νοίκιαζε τα καταλύματα -τα οποία δεν πληρούσαν κανένα όρο υγιεινής ή ανθρώπινης διαβίωσης- έναντι 40 ευρώ το μήνα για καθέναν από τους αλλοδαπούς, εισπράττοντας περίπου 2.400 ευρώ μηνιαίως αφορολόγητα.


Μετά τη σύλληψη και την καταδίκη του επιχειρηματία, άλλοι κάτοικοι της Σκάλας Λακωνίας που νοίκιαζαν σπίτια σε παράνομους αλλοδαπούς έβγαλαν τα πράγματά τους στο δρόμο και κλείδωσαν τις πόρτες για να μην κατηγορηθούν και αυτοί, με αποτέλεσμα οι μετανάστες να μην έχουν πού να μείνουν. Έτσι, κάθε βράδυ συγκεντρώνονται στην πλατεία της Σκάλας, όπου και παραμένουν μέχρι το επόμενο πρωί που θα πάνε στις εργασίες τους.


Στους 58 παράνομους μετανάστες που βρέθηκαν στα καταλύματα του καταδικασθέντος επιχειρηματία δόθηκαν σημειώματα διοικητικής απέλασης, προκειμένου να φύγουν από τη χώρα μέσα σε ένα μήνα, και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Για αστυνομικό πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών κάνουν λόγο σε κοινή ανακοίνωσή τους η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη νομιμοποίηση των μεταναστών και στην απόδοση ασύλου. Παράλληλα, καλούν τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα «να στηρίξουν έμπρακτα την απεργία και τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών εργατών».


http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου