'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Τελεσίγραφο Ρέππα σε ιδιοκτήτες φορτηγών

Όχι μόνο το μέσο αλλά και την υπηρεσία αφορά η επίταξη των φορτηγών όπως τόνισε Δημήτρης Ρέππας πάνω στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών βυτίων και φορτηγών.

"Η επίταξη αφορά όχι μόνο το μέσο, αφορά και την υπηρεσία. Δεν είναι το όχημα μόνο αυτό το οποίο έχει υποχρέωση ο μεταφορέας να διαθέσει για να εκτελείται το μεταφορικό έργο, αλλά πρέπει να διαθέσει και τις δικές του υπηρεσίες. Πρέπει να εκτελεί τα συμβόλαια τα οποία έχει συνάψει. Δε θα κάνουμε καμία κίνηση η οποία θα δώσει την εντύπωση στους εκπροσώπους των εργαζόμενων ότι προσπαθούμε να διασπάσουμε το μέτωπό τους", είπε αρχικά ο κ. Ρέππας.

Μάλιστα, προσέθεσε ότι "θέματα έχουν θέσει προς συζήτηση εάν αφορούν το άνοιγμα ή το μη άνοιγμα της αγοράς είναι θέματα τα οποία δεν τα συζητούμε, η αγορά θα ανοίξει, θα λειτουργεί με ανοιχτούς ανταγωνιστικούς όρους, δεν έχουμε δεχτεί κάποια πρόταση για διάλογο περαιτέρω. Τους είδαμε, έχουμε συζητήσει, έχουμε καταλήξει στις προτάσεις μας, τις έχουμε κάνει γνωστές. Αυτού του είδους η συζήτηση είναι μια συζήτηση που εάν έχει και για τους μεταφορείς ενδιαφέρον μπορεί να γίνει και να είναι ουσιαστική και παραγωγική".

Πάνω στις αμοιβές όσων δουλεύουν στον ΟΣΕ, ο Δ. Ρέππας υπογράμμισε  "Θα ισχύει ότι προβλέπεται στην εργατική νομοθεσία, γιατί διαφωνεί κάποιος με αυτό; Θα είναι καλά αμειβόμενοι, θα συνεχίσουν να έχουν αμοιβές που είναι πάνω από το μέσο όρο των αμοιβών των μισθωτών στο ελληνικό κράτος, αλλά δε μπορούν να έχουν αυτές τις αμοιβές, οι οποίες σε τελευταία ανάλυση σε κάποιες περιπτώσεις, όχι λίγες, δεν ανταποκρίνονται και στο πραγματικό έργο. Αυτό το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε δεν είναι το συσσωρευμένο χρέος, το οποίο θα αναλάβει έτσι κι αλλιώς το ελληνικό δημόσιο, το υπουργείο Οικονομικών".


"Είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σε μια χρήση και δε μπορεί να αντιμετωπιστεί από τον Οργανισμό ο οποίος έχει δανειστεί και δε μπορεί να ανταποκριθεί στους όρους των δανείων που έχει λάβει, αυτό είναι βέβαιο. Αυτό το οποίο καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε είναι τα πρωτογενή ελλείμματα, αυτά που παράγονται ετησίως και αυτό θα το κάνουμε", κατέληξε ο υπουργός.

Το απόγευμα της
Τρίτης (14/09) ομάδα αυτοκινητιστών από το μπλόκο της Νεστάνης έφθασε στην Τρίπολη και έκανε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Αρκαδίας και υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
Δημήτρη Ρέππα και έχουν προχωρήσει σε κατάληψη.

Αυτή την ώρα βρίσκονται στο γραφείο του υπουργού περίπου
30 άτομα και δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν αν δεν έρθουν σε επαφή με τον υπουργό.



http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου