'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

50 χρόνια γαϊδαρομουλαρόδρομος!!

Όσο κι αν φαντάζει παράξενο είναι πέρα ως πέρα πραγματικότητα. 

Σημαντικό τμήμα του βασικού κεντρικού οδικού άξονα που οδηγεί από την Άρτα στη Γέφυρα της Πλάκας και στα Τζουμέρκα υποχρεώνονται οι οδηγοί να τον διέλθουν με ταχύτητα μόλις 10 χιλιομέτρων την ώρα! 
Πρόκειται για το τμήμα από το Δημοτικό Διαμέρισμα της Σκούπας έως το Δημοτικό Διαμέρισμα της Δαφνωτής. Ένα τμήμα σημαντικό από το σύνολο της διαδρομής, το οποίο εδώ και 50 χρόνια, από τότε που πρωτοχαράχτηκε πάνω στο στενό μονοπάτι που ακολουθούσαν τα μουλάρια και τα γαϊδούρια προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των Βορείων Τζουμέρκων, παραμένει ίδιο!
Και από τότε τίποτα δεν έγινε για τη βελτίωση και περαιτέρω διάνοιξή του, σε αντίθεση με το υπόλοιπο της διαδρομής που έτυχε σχετικών βελτιώσεων. Γιατί άραγε; Τόσο δύσκολο είναι ή μήπως δεν υπάρχουν κονδύλια; Κι αν δεν υπάρχουν, πως είναι δυνατόν να κατασπαταλώνται σημαντικά ποσά σε πανηγυράκια της κακιάς ώρας και γιορτές ήμετέρων; Ή μήπως ο νομάρχης και οι άλλοι αρμόδιοι φορείς του νομού Άρτας θεωρούν πως το τμήμα αυτό του δρόμου τον περνούν ακόμα… μουλάρια και γαϊδούρια;
Κι αν ακόμα δεν υπάρχουν χρήματα γιατί δεν φρόντισαν να εντάξουν το έργο σε κάποιο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, ώστε να βελτιωθεί το τμήμα αυτό που όχι μόνο κανέναν δεν τιμάει, αλλά η ύπαρξή του υποτιμά τη νοημοσύνη ντόπιων και περαστικών και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους.
Και στο κατω-κάτω χάθηκε ένα χορτοκοπτικό να καθαρίσει τις άκρες του δρόμου από κλαδιά δένδρων και θάμνους, που το καλοκαίρι στενεύουν επικίνδυνα το πλάτος του -φέρνοντάς τον στα μέτρα της αρχικής χάραξης που υπολογίστηκε τόσο όσο να περνούν δύο διασταυρούμενα μουλάρια- και μειώνουν την ορατότητα των διερχομένων οδηγών; 
Ακόμα και η αποψίλωση είναι τόσο δύσκολη και δαπανηρή που δεν μπορεί ν΄αντεπεξέλθει η νομαρχία και οι τεχνικές υπηρεσίες της; Ή μήπως επιδεικνύεται εσκεμμένη αδιαφορία για την περιοχή και για ποιόν λόγο άραγε;
Δε λέμε, καλά είναι τα μπαλώματα και οι διαγραμμίσεις που έγιναν. Μόνο που αυτά δεν λύνουν το σημαντικό πρόβλημα της μη ασφαλούς διέλευσης του δρόμου. 
Και ο κίνδυνος θα ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή οδηγούς και επιβαίνοντες, όσο κι αν η πινακίδα μείωσης της ταχύτητας στα… 10 χλμ. προειδοποιεί για την επικινδυνότητά του.
Ο κ. νομάρχης, που έως τώρα δεν έχει κάνει τίποτα για τη βελτίωση της διαδρομής από Σκούπα έως Δαφνωτή, ας φροντίσει έστω και την τελευταία στιγμή να εντάξει τη βελτίωση του τμήματος σε κάποιο πρόγραμμα.
Διαφορετικά πως θα διεκδικήσει τις ψήφους των κατοίκων της περιοχής στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων;Ας γίνει λοιπόν κάτι πριν θρηνήσουμε θύματα. 

Του Κώστα Μπατσή  
http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου