'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Διπλό μέτωπο με βενζινοπώλες και φορτηγά...

Σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας κινδυνεύει να βυθιστεί η ελληνική αγορά τις επόμενες ημέρες, καθώς πρατηριούχοι και φορτηγατζήδες απειλούν με σειρά πραγματικών κινητοποιήσεων που θα καθηλώσουν αυτοκίνητα και εμπορεύματα.
Κατ' αρχάς, οι βενζινοπώλες απειλούν να βάλουν λουκέτα στα πρατήριά τους σε πολλούς νομούς της χώρας, αντιδρώντας στην επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα, οι μεταφορείς «πολιορκούν» την Αθήνα με εκατοντάδες παρατεταγμένα φορτηγά στην άκρη των εισόδων της πρωτεύουσας, απειλώντας, την κυβέρνηση  με μια προσχεδιαζόμενη μηχανοκίνητη πορεία προς τη Βουλή.
Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν και πότε τελικά θα γίνει η πορεία, καθώς η Αστυνομία έχει ρητά και κατηγορηματικά αποκλείσει την πιθανότητα να επιτρέψει το κομβόι των φορτηγών να παρελάσει στο κέντρο της Αθήνας.
Οι ιδιοκτήτες ίσως επιχειρήσουν μια μικρή αυτοκινητοπομπή προς τη Βουλή, την ώρα που στο Κοινοβούλιο ξεκινά εντός της ημέρας η συζήτηση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών.
Διπλό μέτωπο
Επί της ουσίας, πρατηριούχοι και ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσεως είναι σε σχεδόν κοινή θέση μάχης απέναντι στις κυβερνητικές προθέσεις και εξαγγελίες.
Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται εντόνως, καθώς, σύμφωνα με τους επικεφαλής τους, οι τιμές πλαφόν είναι σημαντικά χαμηλότερες από την τιμή χονδρικής, την οποία αγοράζουν από τις εταιρείες εμπορίας, με αποτέλεσμα η πώληση καυσίμων να είναι οικονομικά ασύμφορη για τις επιχειρήσεις τους.
Ουσιαστικά, όπως λένε, '' μπαίνουν μέσα'' για κάθε λίτρο βενζίνης που πουλούν. Για αυτόν τον λόγο, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος έχει καλέσει τις τοπικές ενώσεις βενζινοπωλών να προχωρήσουν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις νομαρχίες όλης της χώρας και στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην πλατεία Κάνιγγος, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εκπροσώπων των βενζινοπωλών με την ηγεσία του υπουργείου.
Από την πλευρά του, το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης προχώρησε στην επιβολή πλαφόν μέχρι την Κυριακή, μετά από καταγγελίες καταναλωτών για αδικαιολόγητες τιμές στα καύσιμα τις προηγούμενες ημέρες.

Εν τω μεταξύ, αμετακίνητη παραμένει η κυβέρνηση στην πολιορκία των ιδιοκτητών φορτηγών-βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι πολιτική επιλογή της είναι να εφαρμοστεί η κοινοτική νομοθεσία και να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα του μεταφορέα.


Η απάντηση των μεταφορέων, ότι «διάλογος υπό το καθεστώς της επίταξης δεν γίνεται», οδηγεί σε ρήξη τις δύο πλευρές. Πάντως, οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών βυτιοφόρων δηλώνουν ότι δεν θα εμποδίσουν τον ανεφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα, υπονοώντας ότι αυτό θα γίνει με τα ιδιωτικής χρήσεως βυτιοφόρα που διαθέτουν οι εταιρείες πετρελαιοειδών και όχι με τα δικά τους, που παραμένουν ακινητοποιημένα.

 ΠΗΓΗ:    http://www.blogger.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου