'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Πειθαρχικές διαδικασίες κατά της Γαλλίας...

Με νομική δράση και λήψη πειθαρχικών μέτρων « απειλεί» τη Γαλλία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατακεραυνώνοντας την γ πολιτική Σαρκοζί και τις μαζικές απελάσεις Ρομά.


Η κοινοτική επίτροπος Δικαιοσύνης Βιβάν Ρέντινγκ, αποκάλεσε «αισχρές»τις γαλλικές ενέργειες ενώ με τη φράση: «φτάνει πια»  χαρακτήρισε «ντροπή» τη στάση της γαλλικής κυβέρνησης. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα προτείνει να κινηθούν νομικές διαδικασίες από την Επιτροπή σε βάρος της Γαλλίας για παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου, εξαιτίας ανεπαρκούς υιοθέτησης της οδηγίας για την ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών.


Μέσα στις δυο επόμενες εβδομάδες αναμένεται η λήψη της σχετικής απόφασης ,ενώ η υπόθεση θα οδηγηθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου.


Η Γαλλία από τη μεριά της αρνείται ότι οι απελάσεις των Ρομά στοχεύουν συγκεκριμένη εθνοτική ομάδα, ισχυριζόμενη ότι κάθε περίπτωση είναι μεμονωμένη.


Από τις αρχές Αυγούστου η κυβέρνηση Σαρκοζί έχει απελάσει περισσότερους από 1.000 Ρομά στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, παραμένοντας αμετακίνητη μπροστά στις θυελλώδεις αντιδράσεις που έχουν ξεσηκωθεί διεθνώς.

 http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου