'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Η επιστολή των τρομοκρατών πείθει την Αστυνομία...

«Μάλλον γνήσια» τη χαρακτηρίζουν οι Αρχές, αν και αρχικά διατηρούσαν αρκετές επιφυλάξεις

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ - ΒΗΜΑ

Απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων αναζητούν τις τελευταίες ώρες οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά τη δημοσιοποίηση τετρασέλιδης επιστολής-προκήρυξης στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» με την οποία μέλη «ανώνυμης» μέχρι στιγμής οργάνωσης ανέλαβαν την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του υπασπιστή του υπουργού Γιώργου Βασιλάκη . Γεγονός πάντως είναι ότι μέσα σε μία ημέρα οι Αρχές ανακάλεσαν την αρχική εκτίμησή τους περί (μη) γνησιότητας της επιστολής, ενώ δεν αποκλείεται οι αστοχίες να μη σταματούν εδώ. Αλλωστε, από το περιεχόμενο της επιστολής προκύπτουν διαφορές μεταξύ όσων αναφέρει ο συντάκτης της περί της εκρηκτικής ύλης αλλά και του χρόνου αποστολής της επιστολής και των όσων είχε σχετικώς κάνει.....
γνωστά η Αντιτρομοκρατική.

Σ ε ό,τι αφορά την «ταυτότητα» των ατόμων που παγίδευσαν τον φάκελο με εκρηκτικά οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο. Δηλαδή είτε να πρόκειται για «νέα γενιά τρομοκρατών» οι οποίοι χρησιμοποιούν εκρηκτικούς μηχανισμούς που δεν έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν είτε να είναι ασύλληπτα μέλη οργανώσεων που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο παρελθόν. Παράλληλα εξετάζουν την πιθανότητα να σχετίζονται με την ΟΠΛΑ, την οργάνωση που είχε αναλάβει την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής. Επίσης τους προβληματίζει έντονα το γεγονός πως ο συντάκτης του κειμένου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων λέγοντας ότι: «Η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μαςθα γίνει στα επόμενα χτυπήματα». Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν πάντως πως θα περίμεναν μετά από ενός τέτοιου βεληνεκούς τρομοκρατικό χτύπημα να υπάρχει ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση και να μη μένει «μετέωρο» το θέμα της επωνυμίας.

Η «διαδρομή» του φακέλου
Μια άλλη παράμετρος που εξετάζουν προσεκτικά είναι η «διαδρομή» του φακέλου που περιείχε την επιστολή με παραλήπτη τον διευθυντή της εφημερίδας. Ειδικότερα, όπως αναφέρονταν στο σχετικό δημοσίευμα και όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση του φακέλου από τους αστυνομικούς, έφερε μόνο δύο γραμματόσημα και όχι τη χαρακτηριστική σφραγίδα με την «ταυτότητα» του ταχυδρομείου από το οποίο εστάλη και την ημερομηνία αποστολής. Αυτό, κατά τους αστυνομικούς, δείχνει πως τον φάκελο τον τοποθέτησε στον σάκο με τις άλλες επιστολές κάποιος την τελευταία στιγμή και ως εκ τούτου τον εξετάζουν για την ανεύρεση τυχόν αποτυπωμάτων. Ως αποστολέας εμφανιζόταν το όνομα «Θανάσης Κλάρας» (το πραγματικό όνομα του Αρη Βελουχιώτη), με διεύθυνση κατοικίας «Αγωνιστών 40, Αθήνα». Οι αξιωματικοί χαρακτηρίζουν την επιστολή που γράφτηκε σε υπολογιστή «μάλλον γνήσια», αν και αρχικά διατηρούσαν αρκετές επιφυλάξεις. Οπως πλέον τονίζουν, «το ύφος και το περιεχόμενο δείχνουν άνθρωπο που σχετίζεται με την υπόθεση και δεν φαίνεται να πρόκειται για παραπλανητική επιστολή για αποπροσανατολισμό των ερευνών». Ω στόσο, προσθέτουν, υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα υπολείμματα του μηχανισμού και στη συνδεσμολογία που περιγράφεται στην επιστολή. Μία από αυτές αφορά το είδος της εκρηκτικής ύλης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια που εξέτασαν τα υπολείμματα του μηχανισμού η ύλη που περιείχε ο φάκελος ήταν απλή μαύρη πυρίτιδα που χρησιμοποιείται στα βεγγαλικά, δηλαδή επρόκειτο για ένα «ασθενές, χαμηλής ταχύτητας εκρηκτικό». Ωστόσο στην επιστολή αναφέρεται πως χρησιμοποιήθηκαν «δύο κομμάτια (150 γραμμαρίων έκαστο) ισχυρού εκρηκτικού κατεδάφισης, με υψηλή ταχύτητα εκρήξεως» που σύμφωνα με τους αστυνομικούς παραπέμπει σε δυναμίτη.

Μια άλλη διαφορά προκύπτει από την ημερομηνία αποστολής του φακέλου προς τον κ. Χρυσοχοΐδη. Ο συγγραφέας της επιστολής αναφέρει πως «το πρωί της Δευτέρας 21 Ιουνίου ταχυδρομήσαμε το δέμαβόμβα προς το πολιτικό του γραφείο με παραλήπτη τον ίδιο» ενώ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. είχε σταλεί στις 18 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: http://fonaklas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου