'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Εξεταστική Siemens: Η πρώτη εμφάνιση του Χρήστου Ζαχόπουλου!!!

Λίγες μέρες πριν τη διακοπή των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens λόγω καλοκαιριού, κατέθεσε ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής. Ωστόσο, την προσοχή τράβηξε ο πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος, αφού εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά από ενάμιση χρόνο...!
Μια σύμβαση του υπουργείου Πολιτισμού για τους “ψηφιακούς ξεναγούς” απασχόλησε την Εξεταστική Επιτροπή την Τρίτη (13/7), που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2003 με υπουργό τότε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και κατακυρώθηκε στην Hewlett-Packard με τη Siemens να είναι επιλαχούσα.

Όταν το 2006, επί υπουργίας Γιώργου Βουλγαράκη, ζητήθηκε από την Hewlett-Packard να υπογράψει τη συγκεκριμένη σύμβαση, η εταιρία αρνήθηκε υποστηρίζοντας πως δε τη συνέφερε η προσφορά ύστερα από την πάροδο τριών ετών.

Ως επιλαχούσα η Siemens, κλήθηκε να αναλάβει το έργο δεσμευόμενη πως θα είναι έτοιμο μέχρι τον Απρίλιο του 2008 ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους η σύμβαση καταγγέλθηκε με υπαιτιότητα της Siemens, κατέπεσαν οι εγγυητικές επιστολές προκαταβολής και καλής εκτέλεσης ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ και 955.000 ευρώ αντίστοιχα και ασκήθηκε αγωγή για αποζημίωση 16,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρώην πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΠΕΠ, Σταμάτης Μαύρος και Μιχάλης Σιώψης, ο πρόεδρος της επιτροπής επιλογής αναδόχου, καθηγητής πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Λυμπερόπουλος κατέθεσαν την Τρίτη στην Εξεταστική Επιτροπή. Επίσης, την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από 1,5 χρόνο έκανε ο πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος, ο οποίος ζήτησε να μη φωτογραφηθεί.

Την τελευταία μέρα (15/7) πρόκειται να καταθέσει ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου