'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Πηλίκιο κατά ασφαλιστικού !!!

Στην Αθήνα πηγαίνουν αύριο εργαζόμενοι και εργαζόμενες στα σώματα Ασφαλείας από όλη τη χώρα πηγαίνουν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για τις αλλαγές που επιφέρει το ασφαλιστικό στο εργασιακό και συνταξιοδοτικό τους καθεστώς.
Από την κινητοποίηση δεν θα λείψουν οι γιαννιώτες αστυνομικοί, οι οποίοι, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης και νομαρχιακός σύμβουλος, Γιώργος Παπατσίμπας.

Ο κ. Παπατσίμπας χαρακτήρισε αδικία εις βάρος των αστυνομικών τις νέες ρυθμίσεις, αφού εργάζονται «χωρίς ωράριο και υπό δύσκολες συνθήκες». Φαίνεται μάλιστα ότι κομβική θέση στα αιτήματα των αστυνομικών καταλαμβάνει η αναγνώριση της έκτης μέρας εργασίας που θα προσθέσει πέντε χρόνια υπηρεσίας σε δουλειά τριάντα ετών. «Έχουμε 98 νεκρούς στο καθήκον από το 1984 και δουλεύουμε όλες τις ώρες και μέρες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπατσίμπας στις δηλώσεις του. Σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό, αυτά τα κρίσιμα πέντε χρόνια υπηρεσίας μπορούν μεν να αναγνωριστούν, αλλά εξαγοραζόμενα αντί του ποσού των 20.000 ευρώ περίπου.

Χαρακτήρισε επίσης «επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα» τις τροπολογίες που αφορούν τους αστυνομικούς και αυξάνουν το όριο συνταξιοδότησης στα εξήντα χρόνια ζωής. Ήδη, το νέο ασφαλιστικό έχει «ωθήσει» στην πρόωρη σύνταξη εβδομήντα τέσσερις αστυνομικούς στα Γιάννενα και περί τους 3.000 πανελλαδικά, «θέσεις που πολύ δύσκολα θα καλυφθούν» όπως είπε ο πρόεδρος του τοπικού συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών. Πρόσθεσε πάντως ότι όσοι αστυνομικοί έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης, δεν θίγονται από τις αλλαγές.

Τέλος, ο κ. Παπατσίμπας τόνισε ότι έχει καθυστερήσει η καταβολή του μερίσματος από το ταμείο του Στρατού και πρόσθεσε ότι αυτό βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση, με τους αστυνομικούς να ζητάνε εκπροσώπηση στη διοίκησή του και έλεγχο στα οικονομικά του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΝΤΙΚΟΣ

ΠΗΓΗ: http://www.agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου