'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Συνάντηση μυστήριο στην Άγκυρα

Μυστική συνάντηση στην Άγκυρα μεταξύ του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του προέδρου του Τουρκικού Κρατικού Συμβουλίου Τραπεζικού Ελέγχου, Τεφίκ Μπιλγκίν, αποκαλύπτει σήμερα σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η συνάντηση έγινε λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η φημολογία περί πώλησης του 30% της Finansbank από την Εθνική. Σημειώνει δε, ότι αν και υπήρξε η πληροφορία ότι ο κ. Γ. Προβόπουλος θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας και το γενικό γραμματέα του Θησαυροφυλακίου, τελικά έγινε συνάντηση μόνο με τον Τ. Μπιλγκίν.

Το τουρκικό Κρατικό Συμβούλιο Τραπεζικού Ελέγχου είχε χαρακτηρίσει την επίσκεψη «εθιμοτυπική». Η «Σαμπάχ» όμως επισημαίνει ότι «δεν πέρασαν δύο εβδομάδες και η ελληνική εφημερίδα "Το Βήμα" έγραψε ότι η "Η Φινάνσμπανκ πωλείται".

Σύμφωνα με το ελληνικό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται η «Σαμπάχ», η πώληση θα γίνει λόγω της έλλειψης ρευστότητας, αλλά και του γεγονότος ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν στα χέρια τους πολλά ομόλογα του δημοσίου, που έχουν χάσει την αξία τους. Ο όμιλος της Εθνικής - γράφει η τουρκική εφημερίδα, αντλώντας πληροφορίες από το ελληνικό δημοσίευμα - φημολογείται ότι σκοπεύει κατ` αρχάς να πουλήσει το 30% της Φινάνσμπανκ, προκειμένου να αντλήσει ρευστό περίπου 1,5 δισ. ευρώ.


ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

1 σχόλιο:

  1. Πριν από λίγους μήνες ακούσαμε από επίσημα κυβερνητικά χείλη για μνημόνιο συνεργασίας με το Κατάρ για δημιουργία ενεργειακού κόμβου στο Πλατυγιάλι , με τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου και εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος .

    Φαίνεται όμως ότι επρόκειτο για μνημόνιο κ
    αποπροσανατολισμού αφού η τιμή που προτείνουν οι προμηθευτές του Κατάρ

    είναι διπλάσια των διεθνών τιμών , όπως έγραψε και ο Κόσμος του Επενδυτή . Οι δε θέσεις εργασίας δεν ήταν χιλιάδες όπως διαφήμιζαν οι κομματικοί ντελάληδες , αλλά λιγότεροι από 140 . Το παραμύθι τελείωσε δεν τσιμπάει κανείς πλέον. Μόνο οι κομματικοί ντελάληδες το συνεχίζουν για ψηφοθηρικούς λόγους και για να καλύψουν την οσφυοκαμψίας τους απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία . Ο Δήμαρχος Αστακού

    DR Παναγιώτης Στάϊκος Αριστούχος ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή