'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Στην καλλιέργεια... φωτοβολταϊκών στρέφονται χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα

Ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν μέρος ή και όλες τις καλλιέργειές τους

Χιλιάδες αγρότες ανά τη χώρα ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν μέρος ή και όλες τις καλλιέργειές τους και να ασχοληθούν αποκλειστικά με τα ηλιακά πάνελ, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτόν θα εξασφαλίσουν υψηλό εισόδημα για μακρό χρονικό διάστημα, το οποίο μάλιστα δεν θα συνυπολογίζεται στο αγροτικό. Όπως αναφέρει Το Βήμα του Σαββάτου, οι αγρότες εφορμούν στον «πόλεμο των φωτοβολταϊκών» με καθοδηγητή την ΠΑΣΕΓΕΣ και με εταιρείες-συμβούλους ανάπτυξης στην προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών.

Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από την αρχή της εβδομάδας στις Ενώσεις των αγροτών σε ολόκληρη τη χώρα φτάνουν τις 2.500.Οι Ενώσεις χειρίζονται επίσης και το σύστημα ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων, οπότε έχουν γνώση για το ποιος είναι επαγγελματίας αγρότης και ποιο αγροτεμάχιο πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά.

Αναμένεται επίσης η έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη για τις διαδικασίες αδειοδότησης, καθώς και η δημοσίευση σε ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Μπατζελή για το ποιος θεωρείται επαγγελματίας αγρότης.


ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου