'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Κόβουν τα στεγαστικά δάνεια

Τη διακοπή χορήγησης στεγαστικών και επισκευαστικών δανείων, αλλά και της επιδότησης ενοικίου σε ανθρώπους που το δικαιούνται, πρότεινε το Δ.Σ. του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Το απόθεμα του οργανισμού μειώθηκε κατά 600 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε τέσσερα χρόνια

Τη διακοπή χορήγησης στεγαστικών και επισκευαστικών δανείων, αλλά και της επιδότησης ενοικίου για τους δικαιούχους, αποφάσισε το Δ.Σ. του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, λόγω της δυσκολίας, να εξυπηρετήσει τις δανειακές ανάγκες.

Το ταμείον είναι μείον, καθώς μέσα σε τέσσερα χρόνια (από το 2006) το απόθεμα των 750 εκατομμυρίων ευρώ έγινε... 150 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι, θα εξυπηρετηθούν μόνο τα δάνεια που έχουν ήδη εγκριθεί και η βοήθεια προς τους δικαιούχους θα σταματήσει μέχρι να επιλυθεί το χρηματοδοτικό πρόβλημα του οργανισμού.

Το αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΕΚ, υπεβλήθη στον υπουργό Εργασίας, ο οποίος θα λάβει την τελική απόφαση. Ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει είναι για ποιο λόγο θα πρέπει εργαζόμενοι και εργοδότες να συνεχίσουν να καταβάλουν την ανάλογη εισφορά, όταν δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα και άνθρωποι που δικαιούνται τη βοήθεια, δεν θα μπορούν να πάρουν δάνειο από τον ΟΕΚ.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί και στη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις, καθώς οι πόροι του ΟΕΚ προέρχονται κυρίως από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου