'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Σώματα ασφαλείας εναντίον ασφαλιστικού

Ένστολη Πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη στην Αθήνα

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από όλη την Ελλάδα διαδηλώνουν την Τετάρτη στην Αθηνά απέναντι στις προωθούμενες αλλαγές του ασφαλιστικού που πλήττουν τα σώματα ασφαλείας και τις στρατιωτικές δυνάμεις. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων, Γιώργος Παπατσίμπας μιλώντας χθες γι' αυτή την κινητοποίηση έκανε λόγο για επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα τονίζοντας ότι η τροπολογία που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά αυξάνει βιαίως την ηλικία συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια και τα χρόνια υπηρεσίας στα 40.


Εργασιακός μεσαίωνας

Ο κ. Παπατσίμπας κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό αγνόησε προκλητικά τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του επαγγέλματος των αστυνομικών, εξισώνοντάς τους με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

«Οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας έχουν τους μεγαλύτερους κινδύνους. Από το 1984 έχουμε 98 νεκρούς την ώρα του καθήκοντος, δουλεύουμε όλες τις ώρες και μέρες δεν έχουμε ελεύθερα σαββατοκύριακα. Όλα αυτά δεν ελήφθησαν υπόψη», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης υπογράμμισε ότι κύριο αίτημα των αστυνομικών είναι να αναγνωριστεί η έκτη μέρα εργασίας, γιατί έτσι αναλογικά προστίθεται σε 30 χρόνια εργασίας, άλλα πέντε. Όσα δηλαδή μπορούν να εξαγοράσουν οι υπάλληλοι καταβάλλοντας όμως σχεδόν 20.000 ευρώ.


Δεν βλέπει κύμα φυγής

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους αν οι αλλαγές αυτές πρόκειται να οδηγήσουν και σε μεγαλύτερο κύμα φυγής, λόγω σύνταξης, συναδέλφων του, ο πρόεδρος της ΕΑΥΝΙ τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ πιθανό εξηγώντας πως όσοι αστυνομικοί έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα δεν θίγονται από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και έτσι δεν έχουν κανένα λόγο να βιαστούν να βγουν στη σύνταξη.

Ταυτόχρονα όμως πρόσθεσε ότι ήδη έχει υπάρξει μεγάλος αριθμός αποχωρήσεων, με 3.000 αστυνομικούς πανελληνίως και 74 στα Γιάννινα, έχουν συνταξιοδοτηθεί, αφήνοντας πίσω τους κενά που δύσκολα θα καλυφτούν.


Τραγική κατάσταση στο ταμείο στρατού

Τέλος κληθείς να σχολιάσει την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε αυτόν τον μήνα στην καταβολή των μερισμάτων από το στρατού ταμείο στρατού, ο κ. Παπατσίμπας δήλωσε ότι το ταμείο είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση, ενώ συμπλήρωσε πως οι αστυνομικοί έχουν ήδη ενημερώσει τον υπουργό Άμυνας για την εξέλιξη.

Κλείνοντας τόνισε ότι αίτημα των αστυνομικών είναι να έχουν κι αυτοί έναν εκπρόσωπο στο Δ.Σ., αλλά και η ολοκλήρωση της αναλογιστικής μελέτης, η οποία θα δείξει τι αποθεματικά υπάρχουν στο ταμείο.

ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου