'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Μέχρι και μάγο χρησιμοποιούσε η cia

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) θέλησε να επεκταθεί στον τομέα της κατασκοπείας έτσι ώστε να γίνει ένα ισχυρό όργανο του Ψυχρού Πολέμου που είχε ξεκινήσει με την Σοβιετική Ένωση.

Η CIA προσέλαβε τον διασημότερο μάγο της Αμερικής, John Mulholland, για να συντάξει ένα εγχειρίδιο σχετικά με την “τέχνη της εξαπάτησης” και της μυστικής επικοινωνίας, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ο περίφημος μάγος εισέπραξε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3000 δολαρίων για να παράσχει τις συμβουλές του σχετικά με τις τεχνικές παραπλάνησης, όπως το να ρίξεις μυστικά ένα χάπι στο ποτό κάποιου ανυποψίαστου, ή ακόμα και να επικοινωνείς με τον τρόπο που είναι δεμένα τα κορδόνια των παπουτσιών σου.

Αν και για πολύ καιρό υπήρχε η πεποίθηση ότι όλα τα έγγραφα αυτής της έκθεσης είχαν καταστραφεί στον “καθαρισμό” εγγράφων της CIA το 1973, κάποιο από αυτά διασώθηκε και μετατράπηκε σε βιβλίο, “Το Επίσημο Εγχειρίδιο της CIA περί Παραπλάνησης και Εξαπάτησης”.

Το υλικό, το οποίο δεν ανήκει πλέον στα άκρως απόρρητα της Υπηρεσίας, ανακαλύφθηκε από τον Keith Melton, ιστορικό σε θέματα κατασκοπείας, και τον συγγραφέα και πρώην διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της CIA, Bob Wallace, κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Ωστόσο ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της CIA, John McLaughlin, δήλωσε πως, για όσο μπορεί να γνωρίζει, “οι τεχνικές αυτές δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ στην πραγματικότητα”

ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου