Θα
ξεπεράσει τα 604 δισεκατομμύρια δολάρια ή το 1% του παγκόσμιου ΑΕΠ
φέτος το κόστος για την αντιμετώπιση της νόσου σύμφωνα με ευρωπαϊκή
έρευνα.Θα
ξεπεράσει τα 604 δισεκατομμύρια δολάρια ή το 1% του παγκόσμιου ΑΕΠ
φέτος το κόστος για την αντιμετώπιση της νόσου σύμφωνα με ευρωπαϊκή
έρευνα.
Ευρωπαίοι ερευνητές σε έκθεσή τους που δημοσίευσαν σήμερα εκτιμούν ότι περίπου 35 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από άνοια και όπως δηλώνουν οι μετρήσεις αυτές πιθανότατα θα διπλασιάζεται κάθε 20 χρόνια με αποτέλεσμα ο αριθμός ανθρώπων με άνοια το 2030 να να φτάσει τα 66 εκατομμύρια και τα 115 εκατομμύρια το 2050.
"Η νόσος Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας είναι οι μοναδικές και πιο σημαντικές κρίσεις στην υγεία και στην κοινωνία μας για τον τρέχοντα αιώνα" δήλωσε η Ντέιζι Ακόστα, η πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης για τη Νόσο Αλτσχάιμερ ή οποία και δημοσίευσε την σημερινή έρευνα με τίτλο "Παγκόσμια Έρευνα για τη Νόσο Αλτσχάιμερ".
Η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία που συλλέχθηκαν από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εκτιμήσεων από αναπτυσσόμενα κράτη της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας.
Στην έκθεση χαρακτηρίζεται ως πανδημία ο τρόπος που εξαπλώνεται η νόσος Αλτσχάιμερ που προσβάλει με ταχύ ρυθμό τους ηλικιωμένους ανά τον κόσμο, καθώς ο μέσος όρος ζωής έχει αυξηθεί και είναι πιο πιθανό να νοσήσουν.
Μετά και την ηλικία των 65 ετών οι πιθανότητες να εμφανίσει κάποιος Αλτσχάιμερ, την πιο κοινή μορφή άνοιας, διπλασιάζεται κάθε πέντε χρόνια, ενώ στην ηλικία των 85 υπάρχουν 50% πιθανότητες να εμφανίσει κάποιος τη συγκεκριμένη νόσο.
Σύμφωνα με την έκθεση, εάν το κόστος για την αντιμετώπιση της άνοιας ήταν η οικονομία ενός κράτους τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για την 18η ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο.
"Εάν ήταν εταιρεία θα ήταν η μεγαλύτερη στον κόσμο βάσει των ετήσιων εσόδων, ξεπερνώντας τη Wal-Mart ακόμη και την Exxon Mobil" υπογραμμίζεται στην έκθεση.
"Η φροντίδα των ανθρώπων με άνοια δεν είναι μόνο ζήτημα δημόσια υγείας είναι από τα σημαντικότερα κοινωνικά ζητήματα του αιώνα μας" δήλωσε ο Μάρτιν Πρίνς ένας από τους συντάκτες της έκθεσης και καθηγητής του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του King's College του Λονδίνου, ο οποίος έκανε έκκληση διεθνώς για καλύτερες παροχές υγείας στους πάσχοντες από άνοια, αλλά και για τη χρηματοδότηση της έρευνας για την αντιμετώπισή της.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://souitavip.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου