'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Παραπέμπονται 11 ανήλικοι για τα επεισόδια στην Λάρισα...

Στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων παραπέμπονται να δικαστούν στις 9 Δεκεμβρίου τα 11 άτομα, που κατηγορούνται για σειρά κακουργηματικών πράξεων, ορισμένες από τις οποίες εμπίπτουν και στις διατάξεις περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Οι  ανήλικοι κατηγορούνται για τα επεισόδια και τις καταστροφές που έγιναν στο κέντρο της Λάρισας τον Δεκέμβριο του 2008, μετά τη δολοφονία του μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μεταξύ των κατηγοριών, περιλαμβάνονται: αντίσταση, στάση, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμός, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών βομβών με σκοπό τη χρησιμοποίησή τους κ.ά. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 69 μάρτυρες εκ των οποίων οι 30 διευθυντές και υπάλληλοι υποκαταστημάτων Τραπεζών.

Μαζί με τους 11 είχαν συλληφθεί και άλλοι εννέα ενήλικοι, οι οποίοι μάλιστα στο αρχικό κατηγορητήριο εμφανίζονταν να έχουν δράσει από κοινού - κατά ομάδες. Ωστόσο, τον περασμένο Μάρτιο, με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών,  έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις και απάλειψε τις κατηγορίες για εφτά αδικήματα (τα περισσότερα κακουργηματικού χαρακτήρα, με πρώτο- πρώτο τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης) και τους παρέπεμψε να δικαστούν σε βαθμό πλημμελήματος, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου