'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Άστραψε και βρόντηξε ο Λοβέρδος για τις δαπάνες στο ΕΣΥ

Τους τα 'πε ένα χεράκι στους διοικητές των νοσοκομείων της Αττικής, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος για τα λεφτά που ξοδεύουν, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης την Τετάρτη (22/9). 

 Ο υπουργός τους είπε χαρακτηριστικά ότι “δεν είστε διαχειριστές πλεονασματικών προϋπολογισμών”, απαιτώντας από αυτούς να κάνουν καλούς λογαριασμούς και να μειώσουν τις δαπάνες για τις εφημερίες και τις προμήθειες.

Και επειδή αλλιώς δεν καταλαβαίνουν, ο κ. Λοβέρδος τους ανακοίνωσε ότι στο εξής θα εποπτεύονται, καλώντας τους να βγάλουν έξω από τα χειρουργεία όλους όσοι ενδέχεται να ζητούν επιπλέον υλικά ή μοσχεύματα.

“Δεν χρειάζεται να υπάρχουν αποδείξεις. Μας αρκούν απλώς οι ενδείξεις” είπε ο υπουργός, ως προς την απομάκρυνση αυτών που υπερσυνταγογραφούν ή παραγγέλνουν μεγάλες ποσότητες αναλώσιμων υλικών.

Ο υπουργός Υγείας ήταν σαφής προς τους διοικητές λέγοντάς τους ότι δεν μπορούμε να μεταφέρουμε χρέος στο 2011 και επισήμανε ότι είναι δική μας ευθύνη να κάνουμε οικονομία και όχι να περιμένουμε τους αυστηρούς ελέγχους της τρόικας η οποία θα εστιάσει τους προσεχείς μήνες στα οικονομικά των νοσοκομείων.

Ο κ. Λοβέρδος έθεσε προς τους διοικητές επτά βασικούς στόχους για τους επόμενους μήνες μεταξύ των οποίων είναι να καταγραφούν μέχρι την 1η Οκτωβρίου οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τα νοσοκομεία, να καταθέσουν ολοκληρωμένους προϋπολογισμούς για το 2011, να εξοφλήσουν τους προμηθευτές για τα έτη 2005-2006 να επιταχύνουν τις προσλήψεις και να αρχίσουν να εισπράττουν χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Από την πλευρά τους οι διοικητές ορισμένων νοσοκομείων και υγειονομικών περιφερειών είπαν ότι έχουν καταφέρει να μειώσουν τις δαπάνες κατά 10% έως 30% , ποσοστά για τα οποία το υπουργείο Υγείας διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις έως ότου αυτό φανεί στα απολογιστικά στοιχεία που θα καταθέσουν τα νοσοκομεία.



 http://cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου