'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Τον «ενδιάμεσο» θέλει να παίξει ο Παπανδρέου..!!

Ως «πρόσκαιρος ενδιάμεσος» μεταξύ του Ιράν, της Τουρκίας και του Ισραήλ αυτοπροωθείται ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη χθεσινή ξαφνική συνάντησή του στη Νέα Υόρκη με τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, η οποία προκάλεσε τη θυμηδία Αμερικανών διπλωματών.

Ο υπουργός Εξωτερικών, δικαιολογώντας τη συνάντηση -που όπως έγινε γνωστό ζήτησε η Τεχεράνη- υπογράμμισε ότι η «Ελλάδα μπορεί να μεσολαβήσει σε δύσκολες στιγμές», ότι «υπάρχει μια συστηματική επαφή» με τον Ιρανό πρόεδρο και ολοκλήρωσε τη σκέψη του με μια «υπερφίαλη» τοποθέτηση: «Εχουμε ένα κεφάλαιο, το σημερινό πρωθυπουργό, που μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει κτίσει κύρος και ένα προφίλ αξιοπιστίας. Οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε για το καλό της χώρας».

Διπλωματικοί κύκλοι, σχολιάζοντας την τοποθέτηση Δρούτσα και τις κινήσεις Παπανδρέου, ανέφεραν ότι η προσέγγιση με την Τεχεράνη δεν έχει το βάθος και την προοπτική για να θεωρηθεί σοβαρή προσπάθεια. «Προσωπικές πολιτικές είναι άνευ αντικρίσματος αν δεν στηρίζονται σε μια οργανωμένη προσπάθεια, δεν έχουν βάθος και προοπτική. Καθίσταται δε επικίνδυνο όταν κάποιος χάνει την αίσθηση του πραγματικού του ρόλου και θεωρεί ότι έχει κάποιο ειδικό βάρος», επισήμαναν οι ίδιοι κύκλοι. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι σε θέση να γνωρίζει το μέγεθος της προχειρότητας του εγχειρήματος από το επιτελείο του πρωθυπουργού. 

Από το παρελθόν μέχρι σήμερα, ήταν και είναι πασιφανές ότι οι κινήσεις του κ. Παπανδρέου -όπως και παλιότερα της πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη- υπαγορεύονται από λόγους αυτοπροβολής και είναι κινήσεις που επιζητούν κατά κόρον τις αμερικανικές ευλογίες.

Η ελληνική διπλωματία βασίζει τον πολιτικό της σχεδιασμό ως «ενδιάμεσου» στην περιοχή, στη διατάραξη των σχέσεων Αγκυρας-Τελ Αβίβ. Κατά τον κ. Δρούτσα, στη συνάντηση του πρωθυπουργού με 6 ισχυρές αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις την περασμένη Κυριακή στη Νέα Υόρκη, οι εκπρόσωποί τους «δεν έδειξαν ενοχλημένοι» από την επικείμενη συνάντηση Παπανδρέου με τον Ιρανό πρόεδρο.

Η δε Αθήνα επισήμανε στους συνομιλητές της ότι «προσφέρεται να μεταφέρει μηνύματα της διεθνούς κοινότητας» σε μια απομονωμένη χώρα όπως είναι σήμερα το Ιράν. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής εντάσσεται και η πρωτοβουλία που έχει λάβει το υπουργείο Εξωτερικών, να οργανώσει στις 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα σύνοδο ηγετών κρατών με θέμα τις «Συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής στη Μεσόγειο», όπου έχει δηλώσει ότι θα παραστεί ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ έχουν προσκληθεί μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και άλλοι Αραβες ηγέτες.

Ο υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε την περασμένη εβδομάδα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο και προσκάλεσε να παραστεί στη σύνοδο.

http://www.news21.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου