'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Τουλάχιστον μέχρι το 2016 καπέλο στο κεφάλι μας το ΔΝΤ!

Με ημερομηνία λήξης είναι η… αισιοδοξία, που σε καθημερινή βάση εκφράζουν –όπου σταθούν και όπου βρεθούν- ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών.

Την ώρα που ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να μας ρίξει στάχτη στα μάτια δηλώνοντας περιχαρής στα ξένα μέσα «Η κρίση δεν ήταν η αρχή του τέλους αλλά μία νέα αρχή», ο κ. Παπακωνσταντίνου κανονίζει σε dinner με τον κ. Σόιμπλε  την άτυπη συναίνεση για επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου ύψους 110 δις ευρώ!

Κοινώς, όπως όλα δείχνουν,  δεν γλυτώνουμε από το ΔΝΤ τουλάχιστον μέχρι το 2016.

Κατά την συνάντηση των δύο υπουργών Οικονομικών στο Βερολίνο συμφωνήθηκε –κάτω από το τραπέζι- να... μας κάτσει στον σβέρκο για τρία χρόνια ακόμα η τρόικα.

Δεν ήταν μόνο αυτό που ζητήσαμε όμως, αλλά και επιπλέον οικονομική ενίσχυση, αν και εφόσον χρειαστεί (που μάλλον θα χρειαστεί) και… την δημόσια δέσμευση της τρόικας μέχρι το τέλος του χρόνου, ότι θα το πράξει αυτό!

Όπως είναι κατανοητό… δεν πάμε καθόλου, μα καθόλου καλά.  Η απορία όμως είναι η εξής; Αυτό διαπιστώθηκε όντως  λίγες εβδομάδες αφότου  κυβέρνηση και ΔΝΤ συζητούσαν την δήθεν έξοδο της χώρας στις αγορές το 2011;

Και να φανταστείτε ότι με την «πρωτοποριακή» ρύθμιση της περαίωσης θα περιοριστεί δήθεν η «μαύρη τρύπα» του ελλείμματος κάτω από το 1,5 δις ευρώ έως το τέλος του έτους.

Τι άλλο μας περιμένει;

http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου