Νέα ανατροπή σημειώθηκε τη Δευτέρα στην υπόθεση Βατοπεδίου με την εμπλοκή, αυτή τη φορά, του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της πρώτης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Βατοπεδίου, οι εργασίες της οποίας έληξαν άδοξα.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργός και φερόμενος ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση SIEMENS για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I, επιβεβαίωσε δημόσια ένα σημαντικό στοιχείο της κατάθεσης της πρώην διευθύντριας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματίνας Μαντέλη. Η κατάθεσή της στον ανακριτή έφερε τα «πάνω-κάτω» στη δεύτερη Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι και, μάλιστα, ένα εικοσιτετράωρο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Τρίτης 25 Μαΐου. Ο κ. Μαρκογιαννάκης επιβεβαίωσε το τμήμα εκείνο της κατάθεσης Μαντέλη, στο οποίο αναφέρεται πως ο πρώην υπουργός, Αλέξανδρος Κοντός, του τηλεφώνησε, προκειμένου να τον ενημερώσει πως θα του σταλεί διάψευση της Σταματίνας Μαντέλη σε δημοσίευμα. Η πρώην διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης είχε καταθέσει πως ο κ. Κοντός την υποχρέωσε σε διάψευση, ενώ της επέβαλε και τον τρόπο σύνταξης του κειμένου. Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης «θυμήθηκε» το τηλεφώνημα και απέφυγε να πάρει θέση στο ερώτημα αν γνώριζε ότι το προϊόν της διάψευσης ήταν προϊόν άσκησης πιέσεων από προϊστάμενο προς υφιστάμενο. «Αυτό δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω», είπε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Η παρέμβαση Μαρκογιαννάκη προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ανατρέπει -ως προς ένα σημαντικό τμήμα- τους ισχυρισμούς του Αλέξανδρου Κοντού, όστις επιμένει πως η κατάθεση Μαντέλη είναι αναξιόπιστη. Είναι, δε, ηλίου φαεινότερο πως ο Χανιώτης βουλευτής, ευρισκόμενος και αυτός ενώπιος ενωπίω στην Εξεταστική Επιτροπή για την SIEMENS, επιθυμεί να λάβει αποστάσεις από πρώην συναδέλφους του στις κυβερνήσεις Καραμανλή.
Την ίδια ώρα, στη Νέα δημοκρατία, και μετά από τις «βόμβες» Μαντέλη, φαίνεται πως κερδίζει έδαφος η τακτική της κάλυψης του σκανδάλου του Βατοπεδίου με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Τουτέστιν, η Ρηγίλλης προσανατολίζεται να αποδεχθεί πολιτικές ευθύνες για τους Ευάγγελο Μπασιάκο, Αλέξανδρο Κοντό, Πέτρο Δούκα ,ενδεχομένως και για τον Γιάννη Αγγέλου, αλλά και για τους Γιώργο Δρυ και Απόστολο Φωτιάδη, πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ επί κυβέρνησης Σημίτη. Με λίγα λόγια, η ΝΔ επιχειρεί να επαναφέρει το πόρισμά της κατά την πρώτη Εξεταστική Επιτροπή, όταν διέθετε την πλειοψηφία στην προηγούμενη Βουλή.
Το μόνο νέο στοιχείο, το οποίο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αποδέχονται, είναι εκείνο που προέκυψε από την κατάθεση στην Επιτροπή του Πέτρου Δούκα και το οποίο ενοχοποιεί το «δεξί χέρι» του Κώστα Καραμανλή, το διευθυντή του γραφείου του στο Μαξίμου, Γιάννη Αγγέλου.
Παρόλα αυτά, η κατάθεση στον ανακριτή της Σταματίνας Μαντέλη αναμένεται να προκαλέσει διάφορες αλλαγές στις τακτικές των μικρότερων κομμάτων. Ήδη, ο ΛΑΟΣ ομιλεί για παραπομπές, ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η κατάθεση των απόψεων της Αριστεράς.
Η Ρηγίλλης, ήδη από το Σάββατο που μας πέρασε, καταγγέλλει πως ο νέος νόμος Καστανίδη, που προβλέπει οφέλη προς τους εμπλεκόμενους -σε σκάνδαλα διαφθοράς- μάρτυρες, αν και εφόσον αποδεδειγμένα προσκομίσουν σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση, ψηφίστηκε, προκειμένου να δελεαστεί η Σταματίνα Μαντέλη για να καταθέσει αυτά που κατέθεσε। Η Ρηγίλλης ομιλεί συγκεκριμένα για «νόμο Μαντέλη» και για το λόγο αυτό απορρίπτει τις αιτιάσεις της ως αναξιόπιστες.
ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr
ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!! ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ !!! ΕΔΩ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΘΑΜΕΝΑ !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή