'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Οι Τούρκοι "χτύπησαν την πόρτα" του Ιονίου για να συναντηθούν με τους Αλβανούς συμμάχους τους

Σύμφωνα με την είδηση που μετέδωσε το Τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “Ανατολή” το Αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο περί εισόδου και προσωρινής παραμονής Τουρκικής ναυτικής μονάδας στο Ιόνιο.

Συγκεκριμένα “ο νόμος αφορά την ανάληψη καθηκόντων εκ μέρους της Τουρκικής στρατιωτικής δύναμης 1.125 πεζοναυτών στα Aλβανικά χωρικά ύδατα και αποσκοπεί στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του Τουρκικού και του Αλβανικού στόλου”.


Η ουσία είναι πως πρόκειται για μια κίνηση στρατηγικής που θα αναγκάσει τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να μεταφέρουν την προσοχή τους εκτός απ΄το Αιγαίο και στο Ιόνιο, καθώς ο αριθμός των 1125 ανδρών είναι ιδιαίτερα μεγάλος για να δικαιολογήσει απλώς "την ανάπτυξη της συνεργασίας", ενώ το πόσο "προσωρινή" θα είναι αυτή η παραμονή δεν διευκρινίζεται.

Η Τουρκία, στο πλαίσιο της φιλοδοξίας της για ηγεμονική παρουσία στην περιοχή, επιδιώκει τη στρατηγική επιρροή ιδίως με την Αλβανία, και με τα Σκόπια, αφού και ιστορικά θεωρεί το χώρο δικό της πεδίο δράσεως, και θεωρεί ότι η επιρροή σε Αλβανία-Σκόπια-Βουλγαρία αποτελεί σημαντικό μοχλό πιέσεως στον στρατηγικό της αντίπαλο, την Ελλάδα.


ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου