'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Στην επιτροπή Θεσμών της Βουλής οι υποκλοπές


Μια ακόμη παλιά αμαρτία βγαίνει και πάλι στο φως… Ο λόγος για το θέμα των υποκλοπών ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Σε πρώτη φάση, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, έχουν κληθεί ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ μαζί με τους δύο εμπειρογνώμονες που είχαν οριστεί, προκειμένου να δώσουν διευκρινήσεις σχετικά με την αξιολόγηση των στοιχείων των δύο φακέλων της ΕΥΠ και της Δικαιοσύνης, που δεν είχαν λάβει γνώση οι βουλευτές.

«Δεν πρέπει να τους αγνοήσουμε. Θα κάνουμε μια συζήτηση μαζί τους, θα αξιολογήσουμε τα νέα στοιχεία και θα αποφασίσουμε που θα καταλήξουμε και τι θα κάνουμε από δω και πέρα», επεσήμανε ο κ Παπαϊωάννου.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης εξέφρασε την ένσταση του να κληθεί στην Επιτροπή η ΑΔΑΕ, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

«Πριν το Βατοπαίδι και τη Ζήμενς και όλα τα άλλα, προηγείται η ίδια η Δημοκρατία. Είναι μείζον θέμα αν σήμερα στην Ελλάδα μπορούν να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του καθενός και έρχεται δεύτερο για μένα ποιος κλέβει και ποιος δεν κλέβει», σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε:

«Φοβάμαι πως η ΑΔΑΕ ελάχιστα έχει να προσθέσει σ' αυτά που είχε καταθέσει στο παρελθόν. Ακόμα και το πρόστιμο που είχε επιβάλει προς την «VODAFONE» έχει ακυρωθεί στα μουγκά. Πρέπει να προχωρήσουμε και να ορίσουμε Εξεταστική και να μην φορτώσουμε στην ΑΔΑΕ ένα μπαλάκι, που δυστυχώς ο κ. Κορωνιάς κατέβασε το λεβιέ και δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα και τρέχα γύρευε. Νομίζω θα είναι λάθος».

Με την άποψη του κ. Κακλαμάνη για άμεση σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές, συντάχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι «ο πρώην πρόεδρος της Βουλής έχει απόλυτο δίκαιο διότι εκκρεμεί η πολιτική απάντηση στο ζήτημα αυτό".

«Θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα προτείνουμε να μετατραπεί η Επιτροπή μας σε Εξεταστική και να πάρει απόφαση η πλειοψηφία. Οφείλουμε ο καθένας να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να αναλάβει τις ευθύνες του», πρόσθεσε ο κ Κουβέλης.

Την ανάγκη να γίνει συγκροτημένα η συζήτηση για τις υποκλοπές, τόνισε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, συμφωνώντας με τον κ। Παπαϊωάννου ότι άλλο η έκθεση την οποία είχε στείλει στην Επιτροπή η ΑΔΑΕ και άλλο το υλικό που έχουν σήμερα στα χέρια τους οι εμπειρογνώμονες.


ΠΗΓΗ: http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου