'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Εν αναμονή διώξεων για το νέο παραδικαστικό κύκλωμα

Δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, υπάλληλοι υποθηκοφυλακείων και άλλοι κρατικοί λειτουργοί είναι μπλεγμένοι στο κύκλωμα απατεώνων, με τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής να βρίσκεται σε ίχνη τους εδώ και πολλούς μήνες.


Την έρευνα έχει αναλάβει από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο εισαγγελέας εφετών κ. Ντογιάκος που δίνει τις κατευθύνσεις για τις ενέργειες της αστυνομίας και σύντομα αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.


Τα μέλη του κυκλώματος είχαν συστήσει περίπου 200 εικονικές εταιρείες μέσω των οποίων ιδιοποιούνταν οικόπεδα και άλλα...
ακίνητα μεγάλης αξίας με τους εξής τρόπους: πρώτον, με πλαστά έγγραφα παρουσίαζαν ότι άνθρωποι που έβγαιναν τα ακίνητά τους σε πλειστηριασμό από τις τράπεζες χρωστούσαν μεγάλα ποσά σε δικηγόρους του κυκλώματος, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό φαίνονταν ως πρώτοι δικαιούχοι και κατάφερναν να πάρουν το ακίνητο και δεύτερον, με το να παρουσιάζουν πλαστά έγγραφα χρησικτησίας με τα οποία αποκτούσαν στην κυριότητά τους ακίνητα που ανήκαν σε άλλους ανθρώπους.


Τις τελευταίες ώρες, έγιναν και νέες κατ' οίκον έρευνες σε σπίτια δικηγόρων που εμπλέκονται, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα πειστήρια, μεταξύ των οποίων και ένας κατάλογος με ονόματα δικαστών δίπλα από τα οποία υπήρχαν παρατηρήσεις για τον τρόπο που δίκαζαν, το ήθος και τις αρχές τους. Όλα αυτά θα εξεταστούν για να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να ασκηθούν διώξεις.


Η αξία των ακινήτων και οι διαφυγόντες φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.


Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 13 μήνες με αφορμή μηνύσεις από τις τράπεζες που έχαναν τα κατασχεμένα ακίνητα. Ωστόσο, τα μέλη του κυκλώματος κατάφερναν να πετυχαίνουν ευνοϊκή για αυτούς έκβαση των υποθέσεων στα δικαστήρια.

http://www.enimerwsi.com 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου