'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Μην ... τσιμπήσεις !!!!

Το καλό μάρκετινγκ δεν είναι απαραιτήτως καλό και για σένα. Δες από τι πρέπει να προστατεύσεις τον εαυτό σου.

Σνακ των 100 θερμίδων
Ασε τα στο ράφι. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην Journal of Customer Research, οι μικρές ποσότητες φαγητού μπορούν να μας καθησυχάσουν σε σχέση με την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων. Ο εγκέφαλός μας θα σκεφτεί ότι μικρές ποσότητες junk food είναι μία αθώα απόλαυση. «Επειδή η συσκευασία είναι με τέτοιον τρόπο φτιαγμένη ώστε να δείχνει διαιτητική, δεν σημαίνει ότι είναι στην πραγματικότητα» λέει η Lisa R. Young, διατροφολόγος από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και συγγραφέας του The Portion Teller Plan.

Πιστωτικό όριο με ένα τηλέφωνο 
«Οι καταναλωτές βλέπουν το υπόλοιπο του πιστωτικού ορίου τους σαν τα λεφτά που έχουν την ελευθερία να ξοδέψουν» αναφέρει έρευνα στο Journal of Customer Research. Το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς -όσο μπορείς- μετρητά. Ερευνητές της Carnegie Mellon ανακάλυψαν ότι, όταν ξοδεύεις χρήματα, ενεργοποιείται το κέντρο πόνου στον εγκέφαλο. «Το να τραβάς μικρότερα ποσά περισσότερες φορές από ένα ΑΤΜ είναι προτιμότερο σε σχέση με το τραβάς μεγαλύτερα ποσά λιγότερες φορές» λέει ο Scott Rick, συγγραφέας της έρευνας.

Κωδικοί ολικής αλέσεως
Τα δημητριακά ολικής αλέσεως έχουν περισσότερες ίνες, πρωτεΐνες και βιταμίνες σε σχέση με το βιομηχανοποιημένο λευκό αλεύρι. Οι εταιρείες παραγωγής χρησιμοποιούν συχνaότερα τις λέξεις «ολικής αλέσεως» στη συσκευασία παρά στα συστατικά του προϊόντος. Ελεγξε τον πίνακα με τα συστατικά οποιασδήποτε συσκευασίας παίρνεις από το ράφι. «Δεν θέλεις στα συστατικά να υπάρχει σακχαρόζη, υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού ή εμπλουτισμένο καλαμποκάλευρο, γιατί πολύ απλά δεν θα δικαιολογεί τον τίτλο του δημητριακού ολικής αλέσεως» λέει η Young.

Σαλάτες fast food 
«Οι σαλάτες είναι ένας από τους λόγους που αυξάνουν τις πωλήσεις τους μερικές από τις πιο ανθυγιεινές και παχυντικές αλυσίδες fast food» υποστηρίζει ο Gavan Fitzsimons, καθηγητής από το Πανεπιστήμιο του Ντιουκ. «Οταν αντικρίζεις μια σαλάτα στο μενού μιας αλυσίδας fast food, αυτομάτως ικανοποιείς την υποσυνείδητη ανάγκη σου στο να τρέφεσαι υγιεινά» λέει ο Fitzsimons. Οι σαλάτες των fast food δεν είναι πάντα υγιεινές. Αρκετές έχουν επιπρόσθετα ντρέσινγκ κι έτσι αυξάνουν τις θερμίδες τους σε τέτοιο βαθμό, ώστε μπορούν να ξεπεράσουν κι ένα μπέργκερ.

Σακούλες από σκληρό πλαστικό 
Είναι καλές γιατί μπορείς να τις καθαρίσεις και να τις ξαναχρησιμοποιήσεις. «Αλλά για να μπορούν να μειώσουν τη ρύπανση του πλανήτη, πρέπει να τις ξαναχρησιμοποιείς και όχι να τις βάζεις στην άκρη, όπως κάνουν οι περισσότεροι από τους καταναλωτές» σύμφωνα με συμβουλή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ ύστερα από σχετική έρευνα. Η σημαντικότερη αιτία για τη μη συνεχή χρήση τους είναι ότι οι περισσότερες έχουν εξωτερικά διαφημιστικά λογότυπα άλλων καταστημάτων από αυτό που θέλεις να ψωνίσεις. Αγόρασε μία χωρίς λογότυπα κι έχε την πάντα στο αυτοκίνητό σου.


http://www.menshealth.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου