'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Προστασία από τα καρτέλ

Αποζημίωση από τα καρτέλ θα μπορούν να διεκδικούν οι καταναλωτές, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέχρι το τέλος του έτους. Πώς θα κατοχυρώνεται το δικαίωμα και ποιοι θα μπορούν να διεκδικούν χρήματα

Χρήματα από τα καρτέλ θα μπορούν να διεκδικούν επιχειρήσεις και καταναλωτές που πλήττονται από την παραβίαση των κανόνων της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", σε νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη βουλή μέχρι το τέλος του χρόνου, υπάρχει η σχετική διάταξη.
Το δικαίωμα αποζημίωσης θα κατοχυρώνεται και για όσους δεν είχαν άμεση δοσοληψία με την επιχείρηση που συμμετείχε στο καρτέλ, αλλά υπέστησαν ζημιά από την επιβάρυνση της τιμής. 

Στη συνέχεια η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα τεκμηριώνουν την παράβαση και θα δεσμεύουν τα πολιτικά δικαστήρια κατά την εκδίκαση των αγωγών αποζημίωσης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το νομοσχέδιο έχει στόχο να αποτρέψει τις επιχειρήσεις από το να συστήνουν καρτέλ και να διαστρεβλώνουν τον ανταγωνισμό εις βάρος άλλων επιχειρήσεων και τελικά εις βάρος των καταναλωτών.

Στο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή περιλαμβάνει και διατάξεις  για την ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών, αλλά και για τη ρύθμιση του τρόπου λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών, για τις οποίες υπάρχει πλήθος καταγγελιών.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου