'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ελπίδες στη Χιλή: Έφτασε η κάψουλα της σωτηρίας ..!!!!!

Η πρώτη από τις τρεις κάψουλες, μέσω των οποίων οι 33 εγκλωβισμένοι από τις 5 Αυγούστου μεταλλωρύχοι στη Χιλή θα φτάσουν στην επιφάνεια, έφτασε στο ορυχείο του Σαν Χοσέ στην έρημο Ατακάμα.

 Η σιδερένια κάψουλα σε μέγεθος ικανό να χωρά έναν άνθρωπο έφτασε στο ορυχείο το Σάββατο και έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό από διασώστες και συγγενείς. 

Το σχέδιο απεγκλωβισμού προβλέπει ότι κάθε εργάτης θα μπει στην κάψουλα και θα τον ανασύρουν μέσα από τις σήραγγες που ημέρες τώρα ανοίγουν τα τεράστια γεωτρύπανα. Αν όλα πάνε καλά οι άνθρωποι θα έχουν απελευθερωθεί μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.
 
Ο Αλμπέρτο Σεγκόβια, αδελφός εγκλωβισμένου εργάτη, «δοκίμασε» την κάψουλα μπαίνοντας μέσα και δήλωσε χαρούμενος γιατί όπως είπε, η «ανάδυση» του αδελφού του από τα έγκατα της γης μοιάζει τώρα πιο κοντινή.Η κάψουλα είναι τρία μέτρα σε μήκος εξωτερικά και εσωτερικά 1,90 και έχει διάμετρο 53 εκατοστών. 

Διαθέτει εγκατάσταση ήχου ώστε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης να υπάρχει επαφή με τους μεταλλωρύχους και δεξαμενή με μείγμα συμπιεσμένου αέρα, που θα τους επιτρέπει να μπορούν να αναπνέουν για 90 λεπτά – διάστημα αρκετό για το ταξίδι στην επιφάνεια.

http://www.news21.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου