'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Η νέα σπείρα του παραδικαστικού

Ανοίγει ο δεύτερος κύκλος των αποκαλύψεων για το παραδικαστικό κύκλωμα. 

Στοιχεία που «καίνε» δικηγόρους, πρώην δικαστές γνωστό ιερέα που ενεπλάκη στην πρώτη φάση του παραδικαστικού βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την έφοδο της αστυνομίας σε σπίτια και γραφεία. Απόψε στον «Κίτρινο Τύπο» αποκαλύπτονται έγγραφα-ντοκουμέντα που δείχνουν την μεθοδολογία που το κύκλωμα έβαζε στο χέρι περιουσίες ανυποψίαστων πολιτών αλλά και τον τρόπο που γίνονταν οι παρεμβάσεις για ευνοικές δικαστικές αποφάσεις.



Διαρροές από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ


Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, το αρχηγείο της Αστυνομίας σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με δημοσιογράφους του αστυνομικού ρεπορτάζ, επιβεβαίωνε τις πληροφορίες περί του νέου παραδικαστικού κυκλώματος. Η Αστυνομία, αν και προχώρησε στη «διαρροή» τουλάχιστον τριών ονομάτων, εν τούτοις προειδοποιούσε τους αστυνομικούς συντάκτες πως δεν υπάρχει ακόμη καμία δίωξη και πως η έρευνα θα συνεχιστεί για τουλάχιστον δέκα ακόμη ημέρες. Η διαδικασία, η οποία επελέγη από την Αστυνομία για τη διοχέτευση των πληροφοριών, αιφνιδιάζει, γιατί συνήθως ακολουθείται η μέθοδος της επίσημης ανακοίνωσης από το γραφείο της Ασφάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με δικαστικούς κύκλους, οι οποίοι ενέχονται σε αυτή την υπόθεση.


Τα τρία ονόματα που «διαρρέει» η Αστυνομία αφορούν έναν επιχειρηματία με γνωστή εμπλοκή του στο παρελθόν σε λαθρεμπόριο χρυσού και εφοπλιστικές δραστηριότητες, που διαμένει στο Ψυχικό και βρίσκεται εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους, έναν ιερωμένο ο οποίος βρίσκεται και αυτός εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους και διαδραμάτισε κυρίαρχο ρόλο στο πρώτο σκάνδαλο παραδικαστικού κυκλώματος και ένα δικηγόρο του Πειραιά γνωστό από τις εμφανίσεις του σε εκπομπή – τηλεοπτικό σκουπίδι. Είναι προφανές πως σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, οι αστυνομικές αρχές «ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα» σε μία προσπάθεια να προκαλέσουν αναταράξεις στη Δικαιοσύνη, ώστε να αποκαλυφθούν λεπτομέρειες για τη δράση δικαστικών λειτουργών σε αυτή τη νέα σπείρα παραδικαστικού κυκλώματος.


Πως δρούσε το κύκλωμα


Μετά από πληροφορία στην Ασφάλεια Αττικής τον Νοέμβριο του 2009 και συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται. Η σπείρα αποτελείται από έλληνες και αλλοδαπούς και δραστηριοποιείτο στην τέλεση κατ’ επάγγελμα απατών πλαστογραφιών, λαθρεμπορίας και επηρεασμού δικαστικών αποφάσεων. Οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει πάνω από 100 εταιρίες ΕΠΕ, προχωρούσαν σε νόμιμο σφράγισμα βιβλίων, εξέδιδαν τιμολόγια και μεταβίβαζαν περιουσιακά στοιχεία. Προχωρούσαν σε απάτες εναντίων τραπεζικών ιδρυμάτων, εξαπατούσαν ιδιώτες και προχωρούσαν σε πλειστηριασμούς. Μάλιστα εντόπιζαν ακίνητα υψηλής εμπορικής αξίας τα οποία είτε ήταν ακατοίκητα, είτε ανήκαν σε ιδιώτες που έμεναν στο εξωτερικό, είτε σε υπέργηρα άτομα. Εκεί εγκαθιστούσαν μέλη της συμμορίας και συν το χρόνο τα ιδιοποιούνταν.


Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ παρουσιάζει σαν εγκέφαλο του κυκλώματος τον επιχειρηματία Γ.Σ. με συνεργάτες του έναν πρώην δικαστικό λειτουργό και τέσσερις δικηγόρους.


Επίσης, εμφανίζει σε πρωταγωνιστικό ρόλο γνωστό ρασοφόρο που φέρεται να επηρέαζε δικαστές προς όφελος τρίτων προσώπων έναντι αμοιβής. Η σπείρα είχε συστήσει εταιρίες με διοικητικό συμβούλιο και μέλη ενώ τις «βρώμικες» δουλειές των εκφοβισμών και των εκβιασμών είχε αναλάβει ομάδα μπράβων από την περιοχή της Ηλιούπολης. Όταν η Αστυνομία ζήτησε από την εισαγγελία την άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών, ο σούπερ κοριός άρχισε να καταγράφει τις συνδιαλέξεις του αίσχους. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 16 κατ’ οίκον έρευνες σε σπίτια και γραφεία και έχουν εντοπιστεί δύο κρύπτες.


Ποιον παρουσιάζουν ως εγκέφαλο


Είναι 53 ετών, μένει σε βίλα στο Παλαιό Ψυχικό, είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Δηλώνει πολιτικός μηχανικός, επιχειρηματίας, εφοπλιστής. Βρίσκεται έξω με περιοριστικούς όρους και μια φορά τον μήνα έδινε το παρών στο Α.Τ. Παλαιού Ψυχικού για «παλιές αμαρτίες». Αξιοσημείωτο είναι ότι τον προηγούμενο Μάιο είχε δηλώσει στην Ασφάλεια μια πολύ περίεργη ληστεία που ισχυριζόταν ότι είχε σημειωθεί στο σπίτι του. Είχε καταθέσει ότι άγνωστοι εισέβαλαν στην οικία του και του είχαν κλέψει ένα αυτοκίνητο μάρκας Smart, ρολόγια Rolex και κοσμήματα.


ΜΕΘΟΔΟΣ 1η


Σε δύο από τις περιπτώσεις που παρουσιάζει στην τηλεοπτική του εκπομπή ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος φαίνεται πώς ένας γνωστός γιατρός της Αθήνας έπεσε θύμα της συμμορίας όταν αγόρασε σε πλειστηριασμό επαγγελματική κατοικία στο κέντρο και ξαφνικά, μέσω δικαστικών αποφάσεων, η χρήση του χώρου πέρασε στα χέρια δικηγόρου. ‘Όπως όλα δείχνουν ο δικηγόρος που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος συγκεκριμένων of shore, είναι ο ίδιος άνθρωπος που στο παρελθόν εκπροσώπησε σε πολλά δικαστήρια των εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσόντα ιερέα από το σπίτι του οποίου η αστυνομία μάζεψε πολλούς φακέλους.


ΜΕΘΟΔΟΣ 2η


Σε άλλη περίπτωση το κύκλωμα έχει δράσει για λογαριασμό γνωστού επιχειρηματία για την αγορά μιας πολύ μεγάλης έκτασης στα Μεσόγεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, η συγκεκριμένη έκταση χαρακτηρίστηκε ως δασική με αποτέλεσμα να χάσει και την εμπορική αξία της. Τελικά το κύκλωμα εμφάνισε μια δικαστική απόφαση αποχαρακτηρισμού και έτσι ο δρόμος για την αξιοποίησή της άνοιξε.


Αυτές είναι μερικές από τις περιπτώσεις που βλέπουν απόψε το φως της δημοσιότητας και αποτελούν τη βάση στην οποία στηρίζονται τόσο οι αστυνομικές όσο και οι δικαστικές αρχές για να δέσουν την υπόθεση.


Ο ΙΕΡΕΑΣ


Παλιός γνώριμος των εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ο ιερέας ελέγχεται από την αστυνομία για τη συμμετοχή του στο κύκλωμα αν και κάποιοι τον τοποθετούν στην κεφαλή της ιεραρχίας γι’αυτό και όσοι φάκελοι κατασχέθηκαν από το σπίτι του στο ψυχικό κρίνονται από την αστυνομία ιδιαιτέρως σημαντικοί. Ο δικηγόρος που δεν έχει στο ενεργητικό του πολλές ώρες επιτυχημένων «πτήσεων» στα ελληνικά δικαστήρια εμπλέκεται σχεδόν σε όλες τις υποθέσεις και μάλιστα, σε κάποιες από αυτές, η χρήση των ακινήτων κατέληγε στον ίδιο ενώ, μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι λειτουργούσε ως αχυράνθρωπος του κυκλώματος. Μάλιστα έχει έρθει και σε αντιδικία με τα θύματα που ενώ αγόρασαν από πλειστηριασμό ακίνητα , ο συγκεκριμένος δικηγόρος εμφάνιζε έγγραφα βάσει των οποίων πριν γίνει ο πλειστηριασμός τα είχε ενοικιάσει για περισσότερα από 20 χρόνια. 


http://www.zougla.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου