'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Αυστηρότερη η νομοθεσία για την πειρατεία στο Διαδίκτυο!!!

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άνοιξαν τον δρόμο σε επιβολή νέων αυστηρών κυρώσεων στους χρήστες του Διαδικτύου, ψηφίζοντας υπέρ μιας αμφιλεγόμενης έκθεσης σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα.
 
To μη νομοθετικό κείμενο, που συνέταξε η Γαλλίδα κεντροδεξιά ευρωβουλευτής Marielle Gallo, εγκρίθηκε με 328 υπέρ έναντι των 245 κατά ψήφων, ανοίγοντας τον δρόμο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επανέλθει με νέα νομοθεσία η οποία θα επιβάλλει ποινικές κυρώσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Γαλλία έχει ήδη ...

ποινικοποιήσει την χωρίς άδεια ανταλλαγή αρχείων που υπόκεινται σε νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων. Η έκθεση απευθύνει έκκληση για περισσότερο συντονισμό και επιβολή αυστηρότερης νομοθεσίας για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας υλικού που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και υποστηρίζει ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο έχει αποδειχθεί «ανίκανο» στο θέμα αυτό.
Οι επικριτές της έκθεσης εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία φοβούμενοι ότι αυτό θα επιτρέψει στις εθνικές αρχές να πατάξουν τη δυνατότητα ανάκτησης περιεχομένου μέσω διαδικτύου για μη εμπορικούς σκοπούς και να μην στοχεύσουν μόνο στις εγκληματικές ομάδες.
Ωστόσο, πολλά κράτη μέλη της Ε.Ε. τάσσονται υπέρ της πιο σκληρής νομοθεσίας - τον λεγόμενο "κανόνα των τριών χτυπημάτων", κατά τον οποίο θα διακόπτονται οι συνδέσεις των χρηστών του Διαδικτύου εάν συλληφθούν να μοιράζονται αρχεία παράνομα [illegal file-sharing]. Η Ιρλανδία έχει ήδη υιοθετήσει την προσέγγιση αυτή, αφού ο κύριος πάροχος υπηρεσιών Internet της χώρας, η Eircom, τέθηκε υπό πίεση με νομικά μέσα από την IRMA (ομάδα προστασίας μουσικών δικαιωμάτων). Η γαλλική εκδοχή του νόμου που είναι γνωστή ως Hadopi, και ο νόμος για την Ψηφιακή Οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι ακόμη υπό εκτέλεση, καθώς οι αρχές περιμένουν να δουν τι θα αποφασίσουν τα υπόλοιπα κράτη μέλη.
Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλοι επικριτές της έκθεσης ισχυρίζονται ότι θέτει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων πάνω από τα δικαιώματα των ιδιωτών .
«Η έκθεση Gallo είναι η απεικόνιση της βούλησης της βιομηχανίας της διασκέδασης να προσπαθήσει να επιβάλει ιδιωτική αστυνομία πνευματικής ιδιοκτησίας. Καταπιεστικά καθεστώτα, όπως ο "κανόνας των τριών χτυπημάτων" και άλλοι περιορισμοί πρόσβασης στο Διαδίκτυο ανατρέπουν τα θεμελιώδη δικαιώματα, όπως το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, της ελευθερίας της επικοινωνίας ή του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή ", δήλωσε ο J?r?mie Zimmermann, ιδρυτής της ομάδας υπεράσπισης La Quadrature du Net και αντίπαλος της έκθεσης. Η ομάδα κάλεσε τους πολίτες να αναλάβουν δράση και να διαμαρτυρηθούν.


http://www.secnews.gr/archives/2981
http://news24gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου