'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Μέτρα-σοκ από τον Ιούνιο

Μέτρα-σοκ, που θα εφαρμοστούν από τον Ιούνιο, περιλαμβάνει το μνημόνιο που πιέζεται να υπογράψει η Αθήνα ως προϋπόθεση για την εκταμίευση των δανείων του Ταμείου και των χωρών της ευρωζώνης. Το «συμβόλαιο», που εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο την Κυριακή, θα εγκριθεί πρώτα από τη Γερμανία. για το λόγο αυτό, στο Βερολίνο μεταβαίνουν την Τετάρτη ο Ντομινίκ Στρος Καν και ο Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, τα μέτρα που προκαλούν δέος -και αναμένεται να οδηγήσουν και σε μεγαλύτερες αντιδράσεις- περιλαμβάνουν την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή το δώρο Πάσχα, το επίδομα αδείας και το δώρο Χριστουγέννων όπως επίσης και την κατάργηση του ορίου 2% τον μήνα στις απολύσεις.

Το περιεχόμενο του μνημονίου, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, αναμένεται να ανακοινωθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου την Κυριακή 2 Μαΐου κι αφού παρασκηνιακά θα έχει εγκριθεί και από τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Κοινοτικές πηγές έλεγαν ότι οι απαιτήσεις του ΔΝΤ είναι απόλυτα σύμφωνες με τις απαιτήσεις και τους όρους που έχει θέσει η κ। Μέρκελ για να δώσει το «πράσινο φως» για την έγκριση από το Eurogroup των διμερών δανείων।

http://newscity1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου