'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Ούτε ένας, έστω για …δείγμα, στη φυλακή!

Τα μισά οι μεγαλοφοροφυγάδες να πλήρωναν. Το ένα τρίτο τα λαμόγια να επέστρεφαν. Το ένα τέταρτο οι διαπλεκόμενοι πίσω να έδιναν. Ε, τότε Νo Ρroblem, γράφει στα «Νέα» ο Δ. Δανίκας και έχει απόλυτο δίκιο.

Ουδείς φυλακή. Ουδενός πολιτικού, μεγαλογιατρού, μεγαλοδικηγόρου, μεγαλοπαράγοντα κατασχέθηκε η μεγαλοβιλάρα. Κανενός τα εκατομμύρια δεν μετακινήθηκαν προς τα ταμεία τα κρατικά. Η φοροδιαφυγή ακόμα να γίνει ιδιώνυμο ώστε να τρέμει του απατεώνα η ψυχή.
Σε ένα δισ. ευρώ ανέρχεται το σύνολο της φοροδιαφυγής και της δασμοδιαφυγής μόνο από τα σκάφη αναψυχής, αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος».
Αλήθεια, τι απέγιναν οι υποθέσεις με τους …πένητες γιατρούς του Κολωνακίου και τους πολυεκατομμυριούχους συναδέλφους τους στην Πάτρα, με τους ευυπόληπτους φοροκλέφτες, με τους χιλιάδες …μπατίρηδες με λιμουζίνες; Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Κουκουλώθηκαν;

Η Ελλάδα είναι πρώτη στην κατάταξη της διαφθοράς στην Ε.Ε. μαζί με Βουλγαρία - Ρουμανία και σε απόσταση από τις άλλες χώρες, όπως προκύπτει από μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του............
αμερικανικού ινστιτούτου Brooking Institution, το ελληνικό κράτος χάνει κάθε χρόνο 20 δισ. ευρώ εξαιτίας της διαφθοράς στο Δημόσιο. Ποσό που αντιστοιχεί στο 8% του ΑΕΠ. Αν ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα ήταν τόσο καθαρός και διαφανής όσο της Σουηδίας ή της Ολλανδίας, η χώρα θα εμφάνιζε πλεόνασμα την τελευταία δεκαετία!!!

Βιτρίνα της διαφθοράς αποτελούν τα σκάνδαλα πολιτικών εκφραστών του κατεστημένου.

Από τη δεκαετία του ΄80 μέχρι σήμερα έχουν συσταθεί δεκάδες εξεταστικές επιτροπές. Ο ένας αθωώνει τον άλλο για την επόμενη φορά, που οι ρόλοι αντιστραφούν, σύμφωνα με την αρχαία παροιμία «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Αλλωστε η ατιμωρησία των πολιτικών είναι και θεσμικά κατοχυρωμένη. Το άρθρο 86 του Συντάγματος προβλέπει την παραγραφή των ποινικών αδικημάτων πρώην υπουργών ή μελών της κυβέρνησης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για να μην αναφερθούμε και στον νόμο «περί ευθύνης υπουργών». Η διαφθορά και η αδιαφάνεια είναι θεσμοθετημένα και δομικά στοιχεία του πολιτικού συστήματος.

Κατά τα λοιπά, καλό μήνα και καλές διακοπές… 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου