'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Διακοπές μετ' εμποδίων

Η επιστράτευση δημιούργησε προσδοκίες στους απανταχού αδειούχους του Αυγούστου που έχουν ξεκινήσει δειλά δειλά από το πρωί την καλοκαιρινή τους εξόρμηση. Η μεγάλη φυγή άρχισε, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί αύριο.

Μαζική έξοδος παρατηρείται από το πρωί στις εθνικές οδούς με τους αδειούχους του Αυγούστου να εγκαταλείπουν την Αθήνα. Πυκνή ροή περιμετρικά του Πειραιά αλλά και στην έξοδο Αθηνών-Λαμίας από την Αθηνών μέχρι τον κόμβο Καλυφτάκη. Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη κίνηση  από τον Χάρτη του News247.
Ωστόσο, σε σχέση με πέρυσι μειωμένη είναι η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς, καθώς εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί για την εξασφάλιση καυσίμων, πολλοί ταξιδιώτες είναι ακόμη ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το αν θα πρέπει να ξεκινήσουν για τον προορισμό τους, ιδίως αν αυτός είναι αρκετά μακρυά από την Αθήνα.
Αντίθετα αυξημένη είναι η κίνηση στα πρακτορεία των ΚΤΕΛ, όπου χιλιάδες εκδρομείς προτίμησαν τις υπεραστικές συγκοινωνίες για να μεταβούν στην επαρχία και τα παραθεριστικά κέντρα.
Αυξημένη είναι η κίνηση και στους σταθμούς του ΟΣΕ, αν και το πρωί ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία του Οργανισμού στο σιδηροδρομικό σταθμό της Οινόης, λόγω τηλεφωνήματος αγνώστου για την ύπαρξη βόμβας στο συρμό.
Την ...τιμητική τους έχουν και φέτος τα πλοία, αφού ένα μεγάλο μέρος των αδειούχων έχει επιλέξει για τις διακοπές του τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με μποφόρ που δεν θα ξεπερνούν τα 6, η κίνηση σε λιμάνια και εθνικό οδικό δίκτυο αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι το βράδυ. Ήδη από χθες αναχώρησαν από τον Πειραιά  34 δρομολόγια, από τη Ραφήνα 18 και από το Λαύριο 10, ενώ υποτονική ήταν η κίνηση στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Κατερίνης - Αθηνών, καθώς ελάχιστα ήταν τα οχήματα που πέρασαν από τα διόδια των Μαλγάρων.
Σήμερα και αύριο έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 61 δρομολόγια πλοίων και 35 από το λιμάνι της Ραφήνας, μεταφέροντας εκατοντάδες οχήματα και χιλιάδες επιβάτες.
Μέσω του πειραϊκού λιμανιού, που κατά κανόνα δέχεται τον κυριότερο όγκο των ταξιδιωτών, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο διακινήθηκαν 56.156 επιβάτες.
Όπως φαίνεται πάντως αρκετοί είναι αυτοί που θα προτιμήσουν να αφήσουν πίσω το αυτοκίνητό τους μη θέλοντας να ρισκάρουν για βενζίνη από τη μια αλλά και λόγω επιπλέον εξόδων αφού η τιμή της βενζίνης έχει χτυπήσει κόκκινο.
Πάντως σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι Αρχές στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να φέρουν εις πέρας το κύμα φυγής, το οποίο τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να κορυφώνεται, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και η Τροχαία.
Από την άλλη, οι οικονομικές στενότητες των νοικοκυριών και η μειωμένη ζήτηση διακοπών, ώθησε τις ακτοπλοϊκές εταιρίες σε σημαντικές μειώσεις και προσφορές της τελευταίας στιγμής. 
Οι οικονομικοί ναύλοι, έστω και σε περιορισμένο αριθμό θέσεων, στα αεροπορικά εισιτήρια, οι προσφορές των ακτοπλοϊκών εταιρειών, οι μειωμένες τιμές πόρτας στα τουριστικά καταλύματα, οι μεγάλες εκπτώσεις σε πακέτα διακοπών από τα ταξιδιωτικά γραφεία και οι προσφορές για κρατήσεις μέσω Ιντερνετ, εξασφαλίζουν για φέτος προσιτές και οικονομικές διακοπές για όλα τα βαλάντια.
Η τουριστική κίνηση σε αριθμούς
Μείωση έως και 2% σημείωσε η διακίνηση επιβατών στα ελληνικά λιμάνια το τέταρτο τρίμηνο του 2009 σε σύγκριση με την αντίστοιχη διακίνηση του τέταρτου τριμήνου 2008, έναντι μείωσης 3,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2008 προς το 2007.
Συνολικά, το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι διακινήθηκαν στα ελληνικά λιμάνια 7.452.700 άτομα, από τα οποία τα 7.121.000 άτομα ήταν επιβάτες εσωτερικού και τα 331.700 άτομα ήταν επιβάτες εξωτερικού.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η διακίνηση εμπορευμάτων στα ελληνικά λιμάνια το τέταρτο τρίμηνο του 2009 σε σύγκριση με την αντίστοιχη διακίνηση του τέταρτου τριμήνου 2008 παρουσίασε μείωση 15,1 %, έναντι μείωσης 5,2 % που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2008 προς το 2007.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου