'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Στα τηλεπαράθυρα βρέθηκε η λύση για την απεργία

Μέσω των τηλεοπτικών σταθμών φαίνεται ότι λύνεται η απεργία, με τον πρόεδρο της Ένωσης Γιώργος Τζωρτζάτο να δέχεται θετικά την πρόταση που έκανε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης στον τηλεοπτικό σταθμό Alter για άρση της επίταξης με ταυτόχρονη λύση της απεργίας. Από το Mega, o υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, συμφώνησε με την πρόταση. 
Το παρασκήνιο όμως ήταν έντονο καθώς από το απόγευμα οι συζητήσεις για λύση της απεργίας είχαν φουντώσει, σε μια προσπάθεια να αρθούν οι δυσμενείς συνέπειες που έχει προκαλέσει η απεργία στην κοινωνία και την οικονομία γενικότερα.
Ο κ. Ρέππας, ξεκαθάρισε πάντως ότι ο καινούριος διάλογος που θα αρχίσει θα αφορά τις προτάσεις του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Διεμήνυσε επίσης ότι θέμα παράτασης του χρόνου προσαρμογής, που σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι η τριετία, δεν τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου.
Το έντονο παρασκήνιο συνεχίζεται και στην πλευρά των απεργών, καθώς τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Τζωρτζάτος, όσο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Βυτιοφορέων, εμφανίστηκαν σήμερα σημαντικά πιο διαλλακτικοί, λέγοντας ότι μετά τις θετικές αυτές εξελίξεις που προέκυψαν από τις δηλώσεις του υπουργού, είναι έτοιμοι να προτείνουν την αναστολή της απεργίας.
Παρά το γεγονός ότι τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά, εκτιμάται ότι ίσως εντός και των επομένων ωρών να υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του κλάδου, αλλά τηλεδιάσκεψη, τις προσεχείς ώρες, των προέδρων των εννέα Ομοσπονδιών της Ένωσης, ώστε να εξεταστούν τα νέα δεδομένα και να ληφθούν αποφάσεις.
Αγώνας δρόμου να γεμίσουν τα πρατήρια
Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από 250 πρατήρια στην Αττική έχουν εφοδιαστεί πλήρως και πιθανότατα μέχρι την Κυριακή (1/8) η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί.

Στον Ασπρόπυργο, ο ανεφοδιασμός τον βυτιοφόρων γίνεται κανονικά, όπως και στα διυλιστήρια Καλοχωρίου, στο νομό Θεσσαλονίκης, μετά τις χθεσινές εντάσεις.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (31/7) επιταγμένα βυτιοφόρα αναχώρησαν για Θεσσαλονίκη από τα διυλιστήρια Καλοχωρίου, με συνοδεία περιπολικών, ενώ στην περιοχή ,από τους συγκεντρωμένους απεργούς, παραιτήθηκαν δύο μέλη του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών.

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα στα διόδια Ελευσίνας, όταν οι συγκεντρωμένοι οδηγοί, επιτέθηκαν σε βουλγαρικά βυτιοφόρα, θεωρώντας ότι σπάνε την απεργία.Ομάδα των ΜΑΤ, έσπευσε στο σημείο καταστέλλοντας τις μικρο εντάσεις που δημιουργήθηκαν.

Με ισχυρή αστυνόμευση 7 επιταγμένα φορτηγά ξεκίνησαν από το Βόλο προς ανεφοδιασμό της περιφέρειας όπου εντοπίζεται το εντονότερο πρόβλημα.

“Τρέχουν” να δώσουν τα φύλλα πορείας

Στο μεταξύ με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται η επίδοση των πράξεων επίταξης των οχημάτων και των φύλλων πορείας προς τους ιδιοκτήτες από την αστυνομία, στο πλαίσιο εφαρμογής της κυβερνητικής απόφασης για πολιτική επιστράτευση.

Οι περισσότεροι οδηγοί δεν δέχονται τα φύλλα επίταξης και αυτά θυροκολλούνται, ενώ σύμφωνα με τον οδηγό φορτηγού δημόσιας χρήσης Χρήστος Κανελλόπουλο, που έχει λάβει φύλλο επίταξης, ο φόβος για εντάσεις και καταστροφή του οχήματος του, δεν του επιτρέπει να βγει στο δρόμο ακόμα και με συνοδεία αστυνομίας, παρατηρώντας περαιτέρω ότι δεν υπάρχουν ακριβείς οδηγίες από τις Νομαρχίες για το ποιο θα είναι το ακριβές έργο των οδηγών και των οχημάτων.

Υπουργείο: Να απομακρυνθούν τα βυτιοφόρα από τις εθνικές

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλεί τους ιδιοκτήτες-οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων που έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους στο οδόστρωμα εθνικών, επαρχιακών, νομαρχιακών, δημοτικών δρόμων, όπως παραλάβουν αυτά άμεσα, καθόσον δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Πέραν των παραπάνω κινδύνων για την οδική ασφάλεια, για τις περιπτώσεις αυτές προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τον Ποινικό Κώδικα, τονίζεται περαιτέρω στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:  http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου