'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Κρίση και στο σεξ για όσους πέρασαν τα σαράντα...

Η κρίση δεν είναι μόνο... οικονομική! Εναν στους δέκα άντρες κάθε ηλικίας απασχολεί σήμερα η στυτική δυσλειτουργία, που πλήττει περίπου το 50% των ανδρών άνω των 40 ετών, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία για τη χώρα μας!
στυτική δυσλειτουργία, η υπογονιμότητα και ο καρκίνος του προστάτη είναι προβλήματα που ταλαιπωρούν τις τελευταίες δεκαετίες μεγάλο ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού σε όλο τον κόσμο.
Επίσης, σύμφωνα με τις στατιστικές, περίπου στις μισές των περιπτώσεων υπογονιμότητας υπαίτιος είναι ο άνδρας. Αν ληφθεί, μάλιστα, υπ' όψιν ότι περίπου το 15-20% των ζευγαριών σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα τεκνοποίησης, προκύπτει ότι το 7,5-10% των ανδρών αναπαραγωγικής ηλικίας έχουν πρόβλημα γονιμότητας. Οσο για τον καρκίνο του προστάτη, οι αριθμοί λένε ότι αυξάνει γρηγορότερα από κάθε άλλον καρκίνο στις δυτικές χώρες, με τη θνησιμότητα, ωστόσο, να έχει αρχίσει να υποχωρεί, λόγω της αύξησης του αριθμού των διαθέσιμων εξετάσεων.
Ολες οι νεότερες εξελίξεις γύρω από τις παθήσεις του ανδρικού γεννητικού συστήματος πρόκειται να συζητηθούν αναλυτικά, με την ευκαιρία διοργάνωσης του 6ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ανδρολογίας και του 9ου Πανελληνίου Ανδρολογικού Συνεδρίου, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2010 και διοργανώνονται από την Ελληνική Ανδρολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Ανδρολογίας.
Ειδικά για τη στυτική δυσλειτουργία, οι ειδικοί τονίζουν ότι αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα ποιότητας ζωής, ιδιαίτερα σε γηράσκοντες άνδρες, αλλά και σε νεότερους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας ή οργανικές παθήσεις.
Εάν παραμείνει χωρίς ειδική θεραπεία, είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω ντροπής, μπορεί να επιδεινωθεί ταχέως, οδηγώντας τελικά σε πλήρη ανικανότητα και, επομένως, αδυναμία σεξουαλικής ικανοποίησης και τεκνοποίησης. Τα τελευταία χρόνια η επιστήμη διαθέτει πολύ σημαντικά εργαλεία για να παρέμβει αποτελεσματικά στο πρόβλημα, τόσο με φαρμακευτικά μέσα, όσο και με απλές επεμβατικές πράξεις (ουρολογικές προθέσεις).
Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν οι τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (ART) που αποτελούν την αιχμή του δόρατος της ενδοκρινολογίας αναπαραγωγής, στην προσπάθεια να βοηθηθούν άτεκνα ζευγάρια να αποκτήσουν βιολογικό απόγονο. Πρόκειται για μια διαδικασία, στην οποία έχουν σημειωθεί ουσιώδη άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια, σε σημείο ώστε να είναι πλέον εφικτός ο σχεδιασμός μιας εντελώς εξατομικευμένης στρατηγικής για την εξυπηρέτηση των ιδιαίτερων αναγκών κάθε άντρα ή γυναίκας που έρχεται στον ειδικό για να βοηθηθεί. 


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
 ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://married.pblogs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου