'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Ο πελαργός «τρώει» τον ..παπά!

Είναι πολύ πιθανό πλέον στις μέρες μας να λάβεις προσκλητήριο για τη βάπτιση ενός μωρού, πολύ πριν λάβεις το προσκλητήριο γάμου των γονιών του.

Φαίνεται σήμερα πως τα ζευγάρια δε βρίσκουν κανένα λόγο να παντρευτούν πριν γίνουν γονείς. Συμβαίνει σε πολλές γυναίκες να περνούν την αίθουσα τοκετού χωρίς καν να δοκιμάσουν νυφικό κι αυτό γίνεται τις περισσότερες φορές κατ' επιλογή. Όσο για τους επίδοξους μπαμπάδες δηλώνουν τη λατρεία τους για τα παιδιά που πρόκειται να έρθουν στον κόσμο αλλά όσον αφορά στην ίδια τους τη σχέση: « το παιδί χρειάζεται απλά δυο γονείς».


Τι συμβαίνει λοιπόν και η ανησυχία για την ευλογία του παπά και τη γαμήλια δεξίωση έχει πλέον εκμηδενιστεί; Δύο είναι οι πιθανότεροι λόγοι -κατά τη δική μου άποψη τουλάχιστον. Ο πρώτος είναι η οικονομική κρίση κάτι που ταλανίζει στο μέγιστο βαθμό τη νέα γενιά, ενώ το μυστήριο του γάμου δεν είναι και ότι φθηνότερο στις μέρες μας. Πολλά ζευγάρια ζουν μαζί μαζεύοντας παράλληλα χρήματα για το γάμο τους ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως στην πορεία θα αποκτήσουν απόγονο, περισσότερο ή λιγότερο τυχαία.


Ο δεύτερος λόγος είναι πως η γενιά η δική μας έχει ζήσει σε τρελό βαθμό τη διαδικασία του διαζυγίου των δικών τους γονιών. Είτε το διαζύγιο είναι κοινή συναινέσει, είτε «πανηγυρικό» η διαδικασία για το παιδί είναι επίπονη.


Η συγκεκριμένη τακτική δεν έχει να κάνει μόνο με τα τραύματα και την απογοήτευση του παρελθόντος. Τώρα που το ταμπού της συγκατοίκησης σπάει, όλο και περισσότερα ζευγάρια απολαμβάνουν αυτό που τους συμβαίνει χωρίς ενοχές. Άλλωστε όταν ξεπεράσεις τη στριμμένη θεία που θα σε χαρακτηρίζει «αστεφάνωτη» και αρνείσαι κατηγορηματικά να δώσεις τα μαλλιοκέφαλά σου για ένα φόρεμα που δε θα ξαναφορέσεις ποτέ, τότε δε θα έχεις κανένα λόγο να βιάζεσαι. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου