'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Tour στα ελληνικά νησιά θα κάνουν οι μεταλλωρύχοι!!!!

Τα ξημερώματα της Τετάρτης ξεκινά η διαδικασία απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων στην Χιλή, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα έγκατα της γης εδώ και περίπου δύο μήνες. Στο μεταξύ, ανάμεσα στις εκπλήξεις που τους περιμένουν όταν βγουν στην επιφάνεια είναι και διακοπές στα ελληνικά νησιά με όλα τα έξοδα πληρωμένα!

Την ώρα που οι εγκλωβισμένοι καρδιοχτυπούν και λαχταρούν να σφίξουν στην αγκαλιά τους τα αγαπημένα τους πρόσωπα, δεκάδες εταιρείες προσφέρουν συμβόλαια εκατοντάδων ευρώ αλλά και παροχές στον καθένα από αυτούς.

Μεταξύ των προσφορών είναι και εκείνη ελληνικής μεταλλευτικής εταιρείας, που ανακοίνωσε πως θα καλύψει τα έξοδα για μία εβδομάδα διακοπών κάθε ενός από τους μεταλλωρύχους, καθώς και για τους συγγενείς τους!

Επίσης, ιταλικός τηλεοπτικός σταθμό προσφέρθηκε να τους χαρίσει ταξίδια στην Ιταλία, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ τους έχει προσκαλέσει σε αγώνες τους. Επιπλέον, τεράστια ποσά -μερικοί μιλούν ακόμα και για 400.000 δολάρια κατ’ άτομο- έχουν προσφερθεί από τηλεοπτικούς σταθμούς για αποκλειστικές συνεντεύξεις.

Σε όλα αυτά πρέπει επίσης να προστεθούν προτάσεις για διαφημίσεις μπίρας, ρούχων και μεταλλευτικού εξοπλισμού, καθώς και τα χιλιάδες δώρα, από iPod μέχρι... εσώρουχα για τις συζύγους τους.

Η αιωνιότητα και... δύο ημέρες!


Μπορεί να βρίσκονται ολόκληρους μήνες κάτω από τη γη περιμένοντας υπομονετικά την απαελευθέρωση τους αλλά είναι βέβαιο ότι αυτές οι δύο μέρες που θα χρειαστούν για να ελευθερωθούν και οι 33 εγκλωβισμένοι ανθρακωρύχοι, θα τους φανούν σαν... αιωνιότητα!

Η
αγωνία χτυπάει «κόκκινο», τόσο στην επιφάνεια της γης όσο και στα 700 μέτρα κάτω από αυτήν καθώς περίπου στις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης -μεσάνυχτα στη Χιλή- θα ξεκινήσει η πολυαναμενόμενη διαδικασία ανάσυρσης των μεταλλωρύχων.


Η κάψουλα που θα οδηγήσει τους εγκλωβισμένους ξανά στο φως του ήλιου δοκιμάστηκε επιτυχώς από μέλος των σωστικών συνεργείων και όλα είναι έτοιμα. Κάθε μεταλλωρύχος θα φτάσει στην επιφάνεια μέσα σε είκοσι λεπτά από την επιβίβασή του στην κάψουλα, ενώ ένας ηλεκτρονικός μηχανισμός θα ελέγχει τους παλμούς της καρδιάς και τους ρυθμούς αναπνοής των μεταλλωρύχων.

Αφού βγουν στην επιφάνεια, θα τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια θα μεταφερθούν αμέσως για νοσηλεία στο Κοπιάπο. Μετά θα δουν τους συγγενείς τους σε μια ειδικά διαμορφωμένη «ζώνη συνάντησης» κοντά στο ορυχείο και, τελικά, θα οδηγηθούν όλοι στο νοσοκομείο όπου θα παραμείνουν υπό παρακολούθηση για 48 ώρες.


Ο πρώτος τυχερός θα είναι ο Φλορέντσιο Άβαλος, ένας 31χρονος πατέρας δύο παιδιών που δουλεύει εδώ και τρία χρόνια στο ορυχείο. Ο 31χρονος άνδρας εργαζόταν στα ορυχεία για να κάνει οικονομίες ώστε να μπορέσει μελλοντικά να στείλει τα παιδιά του στο Πανεπιστήμιο.


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου