'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Στα αζήτητα ο νέος αντικαπνιστικός νόμος.......

Ο νόμος για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, θα εφαρμοστεί διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Τιμοσίδης, ο οποίος πάντως παραδέχθηκε ότι καταστρατηγείται σε πολλές περιπτώσεις.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ε. Νασιώκα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι με βάση τους ελέγχους που διενεργούνται σε όλη τη χώρα από την αρχή του μήνα που ξεκίνησε η γενική απαγόρευση του καπνίσματος, τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά: 

Ενώ - όπως είπε - στους δημόσιους χώρους το μέτρο λειτουργεί, σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαρ) δεν συμβαίνει το ίδιο....αν και είναι καλύτερη η κατάσταση στα εστιατόρια.

Ο ερωτών βουλευτής είπε πως ιδίως στην περιφέρεια, στις καφετέριες καπνίζουν οι πάντες, ενώ η δημοτική αστυνομία (όπου αυτή υπάρχει) θεωρεί πάρεργο την εφαρμογή του μέτρου. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι υπάρχουν πολλοί δήμαρχοι που αποφεύγουν να εφαρμόσουν το νόμο για λόγους πολιτικού κόστους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. 
 
Ο κ. Νασιώκας ζήτησε να μην συμβεί κι αυτή την φορά ότι έγινε με την αλλαγή της κυβέρνησης και των υπουργών. Ο κ. Τιμοσίδης με την σειρά του παραδέχθηκε ότι όντως οι δημοτικοί άρχοντες «κάνουν τα στραβά μάτια» για να μην στενοχωρήσουν τους πολίτες όμως πρέπει - είπε - εκείνοι που διεκδικούν την ψήφο του πολίτη να δίνουν το παράδειγμα και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει.

Πάντως σε ότι αφορά την Πάτρα η αδιαφορία, όπως έχουμε ξαναγράψει, της Δημοτικής αρχής στην εφαρμογή του νόμου είναι δεδομένη. Όπως δεδομένη είναι και η προκλητική στάση των κατασστηματαρχών που σαμποτάρουν τα αντικαπνιστικά μέτρα.

Κάνοντας χθες μια βόλτα από τα κεντρικές καφετέριες της Αγίου Νικολάου διαπιστώσαμε ότι σε πολλές από αυτές δεν έχουν αφαιρεθεί από τα τραπέζια ούτε τα τασάκια...... Κύριοι της δημοτικής αστυνομίας ούτε αυτό δεν μπορείτε να ελέγξετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου