'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

«Πράσινο φως» για θεραπείες με ανθρώπινα βλαστοκύτταρα...

Τις πρώτες θεραπείες με ανθρώπινα βλαστοκύτταρα άρχισαν στις ΗΠΑ οι γιατροί, μετά το πράσινο φως που άναψε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στην εταιρεία βιοτεχνολογίας Geron να χρησιμοποιήσει ανθρώπινα βλαστοκύτταρα για τη θεραπεία ατόμων με τραύματα στη σπονδυλική στήλη.

Οι δοκιμές άρχισαν σε νοσοκομείο της Ατλάντα, σύμφωνα με το BBC, ώστε να διαπιστωθεί αν η θεραπεία είναι ασφαλής.
Ο πρώτος ασθενής επελέγη από το....
κέντρο αποκατάστασης και έρευνας τραυμάτων νωτιαίου μυελού και εγκεφάλου, «Σέφερντ», στην Ατλάντα της Τζόρτζια, μετέδωσε το ΑΠΕ. Η δοκιμαστική θεραπεία εφαρμόζεται σε άτομα που έχουν τραυματιστεί πριν από τουλάχιστον 14 ημέρες. Προβλέπει τη διοχέτευση, στη σπονδυλική στήλη, βλαστοκυττάρων που έχουν προγραμματιστεί να μετατραπούν σε νευρικά κύτταρα.
Είναι σαφές ότι η θεραπεία είναι δοκιμαστική και θα χρειαστεί χρόνος για να υπάρξουν αποτελέσματα. Θα χρειαστούν δηλαδή πολλά χρόνια σκληρών δοκιμών, πριν γίνει γνωστό αν η θεραπεία είναι ασφαλής και αποτελεσματική.
Τα βλαστοκύτταρα είναι κύτταρα που μπορούν να προγραμματιστούν ώστε να μετατραπούν σε ό,τι είδους κύτταρο χρειάζεται. Στις δοκιμές που έχουν γίνει ώς τώρα σε ζώα, ποντίκια που ήταν παράλυτα ανέκτησαν κάποια κίνηση. Δεν είναι γνωστό αν θα υπάρξουν οφέλη σε ανθρώπους. Η εταιρεία Geron έχει έδρα στη Σίλικον Βάλεϊ, νότια του Σαν Φρανσίσκο, και έχει επενδύσει 170 εκατομμύρια δολάρια στη θεραπεία τραυμάτων σπονδυλικής στήλης με βλαστοκύτταρα.
Θ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/10/blog-post_7758.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου