'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Νέος γύρος κατασχέσεων ακινήτων

Σε νέες κατασχέσεις ακινήτων από οφειλέτες του δημοσίου προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, που έχει βάλει στο στόχαστρο τους κατόχους μεγάλης ακίνητης περιουσίας προκειμένου να εισπράξει τις οφειλές τους.

Οι οφειλέτες αυτοί είχαν εντοπιστεί από τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου, το οποίο από τις αρχές Σεπτεμβρίου, έχει διατάξει συνολικά 70 κατασχέσεις για οφειλές από σημαντική ακίνητη περιουσία στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, καθώς και για οφειλέτες με ακίνητη περιουσία στο κέντρο της Αθήνας.

Εκατοντάδες όμως είναι και οι περιπτώσεις οφειλετών που υπό την απειλή της κατάσχεσης εξόφλησαν ή ρύθμισαν τις οφειλές τους. Πρόκειται για 677 οφειλέτες από το σύνολο των 1.269 οφειλετών με μεγάλη ακίνητη περιουσία που είχαν εντοπισθεί από τις διασταυρώσεις.

Αναλυτικότερα όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών από τις διασταυρώσεις αυτές είχαν προκύψει:

- 990 οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές συνολικού ποσού 6,75 εκ. ευρώ και ακίνητη περιουσία στις περιοχές Μυκόνου ή/και Σαντορίνης αντικειμενικής αξίας 288,39 εκ. και συνολικά ανά την επικράτεια αξίας 567,89 εκ. ευρώ. Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, από τους οφειλέτες αυτούς, 410 εξόφλησαν τις οφειλές τους, καταβάλλοντας ποσό 885.450 ευρώ (κεφάλαιο), 178 έκαναν ρυθμίσεις έναντι των οποίων καταβλήθηκαν 641.925 ευρώ (κεφάλαιο) και 175 οφειλέτες έχουν οφειλές μικρότερες των 300 ευρώ. Μετά τις κατασχέσεις που ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο, τέσσερις οφειλέτες εξόφλησαν τις οφειλές τους, δύο έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και για δύο εκδόθηκαν προγράμματα πλειστηριασμού. Επιπλέον, από τις αρχές Σεπτεμβρίου δρομολογήθηκαν 23 νέες κατασχέσεις, επτά οφειλέτες εξόφλησαν τις οφειλές τους προ της ολοκλήρωσης της διαδικασίας, ενώ δέκα κατασχέσεις ολοκληρώθηκαν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

- 279 οφειλέτες με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,68 εκ. ευρώ και ακίνητη περιουσία, συμπεριλαμβανόμενων καταστημάτων στο 1ο διαμέρισμα της Αθήνας, αντικειμενικής αξίας 175,48 εκ ευρώ. Στους οφειλέτες αυτούς είχε δοθεί προθεσμία μέχρι τις 30 Αυγούστου, για να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου, 48 οφειλέτες εξόφλησαν καταβάλλοντας 135.600 ευρώ (κεφάλαιο), 41 προχώρησαν σε ρυθμίσεις καταβάλλοντας έναντι κεφαλαίου 550.639 ευρώ και 21 οφειλέτες έχουν οφειλές μικρότερες των 300 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών από την 1η Σεπτεμβρίου δρομολογήθηκαν 36 κατασχέσεις μισθωμάτων, στο πλαίσιο των οποίων 12 οφειλέτες διακανόνισαν τις οφειλές τους πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, και 47 κατασχέσεις ακινήτων, στα πλαίσια των οποίων δύο οφειλέτες εξόφλησαν προ της ολοκλήρωσης της διαδικασίας και 16 ρύθμισαν τις οφειλές τους. Όλες οι δρομολογημένες κατασχέσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Ακόμα, σε τέσσερις περιπτώσεις δόθηκε εντολή έκδοσης προγράμματος πλειστηριασμού λόγω προϋπάρχουσας κατάσχεσης.

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προχώρησε ήδη σε νέα διασταύρωση για οφειλέτες με χρέη από φόρους κληρονομιάς άνω των 10.000 ευρώ έκαστος. Από τις διασταυρώσεις εντοπίστηκαν:

- 561 οφειλέτες με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 19,1 εκ. ευρώ και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 290 εκ. ευρώ. Για τις περιπτώσεις αυτές, αποστέλλονται επιστολές με τις οποίες οι οφειλέτες καλούνται να προχωρήσουν σε εξόφληση των οφειλών τους μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, θα δρομολογηθούν κατά προτεραιότητα διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης στην περίπτωση μη ανταπόκρισης προειδοποιεί το υπουργείο.

- 581 οφειλέτες με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 22,3 εκ ευρώ, οι οποίοι δεν εμφανίζονται κάτοχοι ακίνητης περιουσίας στο περιουσιολόγιο του TAXIS ή η ακίνητη περιουσία τους είναι μικρότερης αξίας από την οφειλή τους από φόρο κληρονομιάς. Για τους οφειλέτες αυτούς συνεχίζονται οι διασταυρώσεις προκειμένου να εντοπιστούν τα κληρονομιαία ακίνητα από τις αποδοχές κληρονομιάς, τα οποία ουδέποτε δήλωσαν κατά τις υποβολές Ε-9. Στους παραβάτες θα επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις.



http://katohika.blogspot.com/2010/10/blog-post_5536.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου