'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Προσπαθούν να μας υποδουλώσουν εντελώς οι τούρκοι

Προσπαθούν να κάνουν κουμάντο οι τούρκοι στην Ελλάδα, «ρυθμίζοντας» και την επικοινωνία.
Ένα νέο είδος υποτέλειας στους οθωμανούς ξεπροβάλλει, ελέω κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Με νουθεσίες σήμερα προς Έλληνες δημοσιογράφους τους οποίους είδε, του τύπου να μην γράφουν για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά (δεκάδες έγιναν μόνο χθες και προχθές), ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το στίγμα του, για τα «σωστά μηνύματα» (τα φιλοτουρκικά και ενδοτικά δηλαδή) που πρέπει να εκπέμπει ο (ούτως ή άλλως διεθνιστικός) ελληνικός Τύπος. Μάλιστα, όταν πιέστηκε, δήλωσε το αμίμητο ότι «στα επτάμισι χρόνια, που είμαι πρωθυπουργός, δεν βομβάρδισα κάποια χώρα. Αν δεν είστε εσείς ήρεμοι, πώς θα μεταδώσετε σωστά τα μηνύματα, ώστε να υπάρχει ειρήνη στην περιοχή μας;». «Ηρεμία» λοιπόν συνιστά έναντι των προκλήσεων της χώρας του ο Ταγίπ Ερντογάν!

Μας θέλουν άοπλους
Ο ισλαμιστής πολιτικός, εξέφρασε και την παράλογη απαίτηση να μην πετούν οπλισμένα τα μαχητικά μας πάνω από το Αιγαίο, λέγοντας (και νομίζοντας ότι απευθύνεται σε βλάκες) ότι «τα τουρκικά μαχητικά δεν απογειώνονται οπλισμένα, όπως τα ελληνικά μαχητικά», προσθέτοντας ότι «αν εξαλείψουμε αυτή τη διαφορά, θα έχουμε κάνει ένα βήμα προς την ειρήνη». Ξεχνώντας δε το 1987, τα Ίμια και την κατοχή της Κύπρου, δήλωσε ότι «δεν είμαστε οι δύο χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση. Μέχρι τώρα λειτουργούμε μέσω του Νατοϊκού σταθμού, που μεταφέρει εκατέρωθεν τις πληροφορίες για τις υπερπτήσεις μας. Δεν βλέπω, όμως, γιατί να μην αλληλοενημερωνόμαστε για τις πτήσεις μας, ταυτόχρονα με την ενημέρωση προς το ΝΑΤΟ». Δηλαδή, συγκυριαρχία στο Αιγαίο! Όσο για την πρόταση Παπανδρέου τα τουρκικά μαχητικά να καταθέτουν σχέδια πτήσης (ώστε να μην γίνονται αναχαιτίσεις) αυτή είναι μόνο για γέλια και αναδεικνύει έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα.

Προκλητικός και κυνικός ο Ερντογάν
Ήθελε βέβαια ο τούρκος πρωθυπουργός να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν τον άφηνε. «Η πιο εποικοδομητική εποχή (σ. σ. στις ελληνοτουρκικές σχέσεις) είναι επί θητείας Γιώργου Παπανδρέου», δήλωσε (τζάμπα οι κουμπαριές για τον «κουρασμένο» της Ραφήνας). Όσο για την «καλοσύνη» του να προτείνει την ηλεκτροδότηση των νησιών του Αιγαίου, άλλο ένα μέτρο για να πατήσει εκεί το πόδι της η τουρκία, αναρωτήθηκε με στόμφο στους Έλληνες δημοσιογράφους: «γιατί ενοχλείστε;» Φυσικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ημερήσια εφημερίδα, είχε να πει και για την οικονομική κρίση και την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα: «Θα βοηθήσουν όμως τρεις προϋποθέσεις: η ασφάλεια, η ειρήνη και η συνεργασία με τους γείτονές σας».

Τα δώσαμε όλα
Η υποδούλωση της χώρας μας στην τουρκία, έκλεισε με 21 συμφωνίες, που σφραγίστηκαν στη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Τι υπεγράφη: Κοινή Πολιτική Διακήρυξη για την σύσταση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, Πρωτόκολλο για τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των ΥΠΕΞ των δύο χωρών, Συμφωνία σχετικά με την επικερδή απασχόληση των εξαρτώμενων μελών των διπλωματικών αποστολών, άρση των περιορισμών που ισχύουν σε μεθοριακούς σταθμούς στον Έβρο, μνημόνια για θέματα επενδύσεων, την προώθηση της οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας και την προστασία των δασών (αυτών που μας έκαιγε η Τανσού Τσιλέρ, παρασημοφορώντας μάλιστα τους δράστες...) και τη συνεργασία σε ενεργειακά θέματα. Επίσης, υπεγράφη συμφωνία για τη συνεργασία της Ελλάδας και της Τουρκίας στον τομέα της εκπαίδευσης, αλλά και μνημόνια και διακηρύξεις για τις μεταφορές, τις επικοινωνίες και τα ταχυδρομεία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την τυποποίηση, τη συνεργασία των κρατικών πρακτορείων ειδήσεων και την τραπεζική συνεργασία. Τώρα, εδώ έγιναν και πράγματα που υπονομεύουν την εθνική μας ασφάλεια. Μπορεί η Σμύρνη να φέρεται το λιμάνι όπου θα γίνεται η επανεισδοχή λαθρομεταναστών (υπενθυμίζουμε ότι τη σχετική συμφωνία του 2002, οι τούρκοι ποτέ δεν την τήρησαν), όμως η Κοινή Διακήρυξη για την κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης για τους κατόχους τουρκικών ειδικών διαβατηρίων, δεν προμηνύει κάτι καλό...

Οι τούρκοι πήραν ό,τι ήθελαν
Είναι πλέον φανερό, ότι οι δύο κυβερνήσεις, προσπαθούν να δημιουργήσουν αλληλεξαρτήσεις, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο «εντάσεων» (με άλλα λόγια, περιθώριο ελληνικών αμυνών). Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι οι Τούρκοι φεύγουν για άλλη μια φορά κερδισμένοι: πατούν πόδι στο Αιγαίο, «διευκολύνονται» στις μετακινήσεις τους, στις μεταφορές τους και στις επικοινωνίες τους, αλλά και στη ροή τουριστών στη «φτηνότερη» αγορά τους, ενώ πετυχαίνουν και μια προκαταρκτική ενεργειακή συνεργασία, που θα αποτελέσει στο άμεσο μέλλον εφαλτήριο για «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο. Παράλληλα, διευκολύνουν οι της Άγκυρας τα σούρτα-φέρτα των ανθρώπων τους (δηλαδή των πρακτόρων τους) στην ελληνική επικράτεια (για να μπορούν να μας αποσταθεροποιούν κατά το δοκούν) και μας «δουλεύουν» κανονικά στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, υπογράφοντας συμφωνίες που ούτως ή άλλως δεν σκοπεύουν να τηρήσουν (όπως έκαναν με το πρόσχημα της μη χρηματοδότησης από την ΕΕ των «δειγματοληπτικών» απελάσεων στις οποίες προχωρούν). Παράλληλα, ενώ οι τούρκοι μας πουλούν «ειρήνη και συνεργασία», συνεχίζουν να εξοπλίζονται και μάλιστα με επιθετικά όπλα, κλιμακώνοντας την ένταση στο Αιγαίο και μάλιστα την ώρα που ο Ερντογάν κόβει βόλτες στην Αθήνα.

elkosmos

1 σχόλιο:

  1. Γαμω το .........που τον πεταγε τον πουστη.Γαμω την κωλοοικογενεια Παπανδρεου.Μπασταρδοι γαμω την φαρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή