'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Νέα διαστημικά προγράμματα στη NASA

Εν μέσω οικονομική κρίσης, η κυβέρνηση Ομπάμα επανασχεδιάζει τα διαστημικά προγράμματα της NASA και το οργανόγραμμα του οργανισμού, ώστε να μειώσει το κόστος και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Μπορείτε να το αποκαλέσετε NASA: Η επόμενη γενιά. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δείχνει το δρόμο για ένα διαφορετικό προορισμό για το διάστημα.

Ο Λευκός Οίκος αντιμέτωπος με την οικονομική κρίση, αναλαμβάνει να αναδιοργανώσει τη NASA και να μειώσει το κόστος για την εξερεύνηση του διαστήματος. Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα προσκάλεσε ιδιωτικές εταιρείες να επενδύσουν τα επόμενα χρόνια στα διαστημικά ταξίδια και να συμμετάσχουν στο επόμενο μεγάλο έργο, την κατασκευή ενός νέου διαστημοπλοίου.

Η NASA θα ξοδέψει 6 δισεκ. δολάρια προκειμένου να ενθαρρύνει ιδιωτικές εταιρείες να τα δικά τους διαστημόπλοια, ώστε να μεταφέρουν τους αστροναύτες τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Απώτερος σκοπός της κυβέρνησης Ομπάμα θεωρείται η αποστολή αστροναυτών στον Άρη.
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσιάζει ένα αναθεωρημένο σχέδιο για το σκοπό αυτό, με το οποίο όμως θα δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει την εξερεύνηση του διαστήματος, θα κατασκευάζει διαστημόπλοια και θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας.

20 εκατ. δολάρια το εισιτήριο κάθε αστροναύτη
Το σχέδιο προβλέπει επέκταση κατά πέντε χρόνια της ζωής του ISS και χρηματοδότηση με αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια της έρευνας για την κατασκευή ενός νέου πυραύλου, ο οποίος θα μπορεί να φτάσει σε γειτονικούς αστεροειδής, το φεγγάρι και άλλα σημεία στο διάστημα. Αυτοί οι σταθμοί, θα είναι τα πρώτα βήματα προς τον Άρη.

ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου