'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Εξωτερική εμφάνιση: Το κύριο κριτήριο επιλογής συντρόφου για τους άντρες!

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που ήδη ξέρουν οι γυναίκες: Όταν οι άντρες έχουν την επιλογή, τον κυριότερο ρόλο παίζει η εμφάνιση. Επίσης επιβεβαιώνεται η αντίληψη περί εκλεκτικών γυναικών σε ότι...
αφορά τους άντρες.


«Το ότι οι άνθρωποι λένε ότι ψάχνουν κάποιον με κοινά χαρακτηριστικά, δε σημαίνει ότι τελικά αυτό επιλέγουν», λέει ο Πίτερ Τόντ, του πανεπιστημίου της Ιντιάνα των ΗΠΑ. Οι ερευνητές της ομάδας του Δρ. Τοντ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η αρχή της φυσικής επιλογής του Δαρβίνου με βάση την οποία τα θηλυκά είναι πιο εκλεκτικά και τα αρσενικά πιο ανταγωνιστικά που ισχύει στα θηλαστικά, βρίσκει εφαρμογή και στους ανθρώπους.


Η μελέτη περιελάμβανε 26 άντρες και 20 γυναίκες που πήραν μέρος σε μικρές συναντήσεις τριών έως επτά λεπτών, στις οποίες ένας άντρας και μια γυναίκα συνομιλούν και στη συνέχεια επαναλαμβάνουν τη διαδικασία με τον επόμενο «υποψήφιο». Στο τέλος οι συμμετέχοντες διαλέγουν αυτούς που θα ήθελα να δουν ξανά, για περισσότερο χρόνο αυτή τη φορά.


Πριν την πραγματοποίηση του πειράματος, οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο αναφέροντας τα στοιχεία που αναζητούν στον ιδανικό σύντροφο. Στο τέλος της έρευνας οι ερευνητές συνέκριναν τις αρχικές δηλώσεις των συμμετεχόντων με τα χαρακτηριστικά του ατόμου που τελικά επέλεξαν να δουν δεύτερη φορά. Οι επιλογές των ανδρών δεν αντικατόπτριζαν τελικά τις αρχικές τους δηλώσεις αφού διάλεξαν το ταίρι τους με βάση την εξωτερική εμφάνιση. Επίσης, οι άντρες εμφανίστηκαν λιγότερο εκλεκτικοί, αφού επέλεγαν κάθε γυναίκα που ξεπερνούσε ένα μέσο επίπεδο ελκυστικής εξωτερικής εμφάνισης.


Από την άλλη, οι επιλογές των γυναικών δεν αντικατόπτριζαν τις αρχικές τους δηλώσεις, επιλέγοντας με βάση πολύ πιο αυστηρά κριτήρια. Φαίνεται ότι γνώριζαν τη σημασία που παίζει η εξωτερική εμφάνιση για τους άντρες, γεγονός που τις καθιστούσε πιο εκλεκτικές. Τέλος, οι γυναίκες εμφανίστηκαν πολύ πιο συνειδητοποιημένες στις επιλογές, γνωρίζοντας τι ψάχνουν και στοχεύοντας να βρουν κάποιον που να πλησιάζει τις δικές τους προτιμήσεις.

http://dinatos.blogspot.com/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://kerkyraikialepou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου