'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Έκρυβαν λαθραία φάρμακα σε πηγάδι 100 μέτρων

Μεγάλο αριθμό πλαστών συντάξεων, κατευθυνόμενη συνταγογράφηση και μεγάλες ποσότητες φαρμάκων τα οποία δεν φέρουν τις ταινίες γνησιότητας εντόπισαν οι υπηρεσίες ελέγχου των φορέων κοινωνικής ασφάλισης. Παράνομες ποσότητες φαρμάκων, εντοπίστηκαν ακόμη και σε πηγάδι βάθους 100 μέτρων στην περιοχή του Λαυρίου. 

Αναφερόμενος στο περιστατικό της περιοχής του Λαυρίου, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, υποστήριξε ότι από έλεγχο των υπηρεσιών του υπουργείου στον οποίο συμμετείχε και η υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων με παραποιημένους ή αλλοιωμένους χαρακτήρες σε φρεάτιο βάθους 100 μέτρων. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Εργασίας, το 2010 εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν 800 εκατ. ευρώ μόνο από την περιστολή δαπανών κυρίως από τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. “Τον Ιούνιο, επιτύχαμε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 25,8% στο ΙΚΑ, κατά 25,15% στον ΟΓΑ και κατά 13,97% στον ΟΑΕΕ” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.
Ο κ. Κουτρουμάνης προανήγγειλε μπαράζ ελέγχων για τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής. Τους ελέγχους θα διενεργήσουν μικτά κλιμάκια ελεγκτών από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στις τουριστικές περιοχές όπου η ανασφάλιστη εργασία εκτιμάται ότι ξεπερνάει το 50%. Συνολικά, και μέχρι το τέλος του 2010, το υπουργείο Εργασίας φιλοδοξεί να εξασφαλίσει:

  1. 850 εκατ. ευρώ μέσα από την αύξηση των εσόδων από τις εισφορές
  2. 120 εκατ. ευρώ από την επιβολή της ειδικής εισφοράς (τύπου ΛΑΦΚΑ) στους συνταξιούχους με μηνιαίες αποδοχές άνω των 1400 ευρώ (ξεκινάει από 1/08)
  3. 1,2 δισ. ευρώ από την κατάργηση της 13ης και της 14ης σύνταξης
  4. 400 εκατ. ευρώ από την περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Ζητούμενο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ασφάλισης, είναι η ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τα ασφαλιστικά ταμεία, να περιοριστεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2010 από τα 350 μέχρι τα 700 εκατ. ευρώ. 

ΠΗΓΗ:   http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου